Κεφτεδάκια από κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα και τυριά
Posted on
December 20, 2020
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά που θα χρειαστούμε για τα κεφτεδάκια
1κ. Κιμά από φιλέτο κοτόπουλου
¾ φ.τ. Τριμμένη φρυγανιά
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 λειωμένες σκελίδες σκόρδου
2 αβγά
¾ φ.τ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλατάκι Πιπεράκι
3 κ.σ. λάδι για τηγάνισμα (Προεραιτικά)
Υλικά που θα χρειαστούμε για τη σάλτσα
2 βαζάκια έτοιμη σάλτσα με βασιλικό (200γραμ. Χ 2)
2 κ.γ. λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλατάκι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 φακελάκι φρέσκια μοτσαρέλλα κομμένη σε φέτες
1 φ.τ. τριμμένη παρμεζάνα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό και φυλλαράκια βασιλικού
Πώς θα το φτιάξουμε
- Σε ένα μεγάλο μπολ θα αναμίξουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- Λαδώνουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε μπαλάκια, τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και αποφασίζουμε εάν θα τηγανίσουμε, ή θα ψήσουμε. Στη πρώτη περίπτωση, ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας για 5 λεπτά περίπου τη κάθε πλευρά.
- Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να περιμένουν. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα βαζάκια με τη τομάτα και το βασιλικό στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε, προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλατάκι και το μπούκοβο. Τα ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα τους.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και βυθίζουμε τα κεφτεδάκια σε μια σειρά. Αραδιάζουμε τις φέτες μοτσαρέλλας από πάνω και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Το φουρνίζουμε μέχρι να λειώσουν τα τυριά.
- Στη δεύτερη περίπτωση που θέλουμε να ψήσουμε και όχι να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε τον πάτο του πυρεξ με λαδόκολλα τοποθετούμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους τηγανιτούς.
- Στολίζουμε με ψιλικομμένο μαϊντανό και φυλλαράκια βασιλικού. Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια μας, με μακαρόνια, ρύζι, ή πατατούλες τηγανιτές.
https://lifesharing.gr/2017/12/12/nioki_ala_romana_kai_i_parea_tous/