Linguini “Alfredo”

Linguini “Alfredo”

Φανταστικά ζυμαρικά, που μοιάζουν σαν καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος, αλλά χωρίς μπέικον. Είναι τόσο ζουμερά και αρωματικά από το βούτυρο και την παρμεζάνα, που αγωνιάτε να μη χορτάσετε και δεν μπορείτε να φάτε κι άλλα!!!

Υλικά για τα Linguini

1 πακέτο Linguini

Χοντρό αλάτι

½ φ.τ. κρέμα γάλακτος light

½ φ.τ. βούτυρο (125 γραμ.-μισό πακέτο βούτυρο κομμένο σε φέτες)

½ φ.τ. τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πόσο απλά το φτιάχνουμε

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα Βράζουμε την πάστα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1 φ.τ. από το ζωμό τους και τα υπόλοιπα τα σουρώνουμε.
  2. Όσο αυτά βράζουν, βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο με τη κρέμα γάλακτος.
  3. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αρχίζει η κρέμα να κοχλάζει. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, αλατάκι και πιπέρι.
  4. Όταν το μίγμα αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε τα σουρωμένα linguini και ανακατεύουμε. Εάν δούμε ότι δεν είναι πολύ ζουμερά, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζουμί που έχουμε κρατήσει στο φλιτζάνι, μέχρι να φτάσουν στο σημείο που θέλουμε.
  5. Τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τα σερβίρουμε αμέσως. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη και θα με θυμηθείτε!!!

Σημ: Μπορούμε να προσθέσουμε, γαρίδες, μανιτάρια, φιλέτο κοτόπουλο και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Ακόμα, εάν τύχει και δεν έχουμε στο ψυγείο μας κρέμα γάλακτος, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αδιάλυτο εβαπορέ. Όσο δε για το τυρί… Ότι μας βρίσκεται, αρκεί να λειώνει. Gouda, κασέρι, γραβιέρα κ.λ.π.