Αβγά τηγανητά… Στο νερό!

Αβγά τηγανητά… Στο νερό!

Είχα πάντα ένα πρόβλημα. Τα τηγανητά αβγά μου πέφτανε βαριά! Τα βραστά… Ήθελα 2-3 για να καταλάβω ότι έφαγα αβγό και πάλι δεν τα αισθανόμουνα σαν κυρίως γεύμα. Τα ποσέ… Μπλιαχ νερόβραστα!!! Και τότε, μου ήρθε η ιδέα!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε

4 αβγά (Θεωρητικά) σε θερμοκρασία δωματίου (Χρησιμοποιούμε τόσα αβγά, όσα χρειαζόμαστε ανάλογα με τα άτομα)

Νεράκι

1 κ.γ. βούτυρο για άρωμα (Προαιρετικά)

Πιπεράκι, ή μπούκοβο

Τρίμμα φέτας

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σκεπάζουμε με νερό τον πάτο ενός τηγανιού που χωράει 4 αβγά και το βάζουμε στην εστία.
  2. Όταν αρχίσει να αχνίζει και όχι να βράσει, ρίχνουμε τα αβγά.
  3. Υπομονετικά, περιχύνουμε με το καυτό νερό του τηγανιού τα ασπράδια των αβγών.

 

Εγώ λατρεύω τον κρόκο. Θέλω να είναι ζουμερός και πορτοκαλί,  για να βουτήξω τη μπουκίτσα μου. Εάν εσάς δεν σας αρέσει, ρίξτε καυτό νερό και στον κρόκο.

 

  1. Όταν τα αβγά δέσουν, προσθέστε το βούτυρο, το πιπεράκι, ή το μπούκοβο και διάσπαρτα τα τρίμματα της φέτας.
  2. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το για μερικά λεπτά να περιμένει, για να ξεκολλήσουν τα αβγά από τον πάτο του τηγανιού.

Ειλικρινά, δεν έχετε φάει πιο γευστικά αβγά!!!  Όταν τα δοκιμάσετε, τότε θα με θυμηθείτε και θα  καταλάβετε πόσο περιττό ήταν το λάδι, ή το βούτυρο που είχαμε μάθει να τα τηγανίζουμε. Άσε που υπερίσχυαν γευστικά τα “λαδοβούτυρα” και χάναμε την πραγματικά καταπληκτική γεύση και το άρωμα του αβγού!!! Και επιπλέον είναι υγιεινά και διαίτης!

Παναγία μου, δεν πιστεύω ότι τα λέω εγώ αυτά… Ο βασιλιάς της χοληστερίνης!!!

Σημ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με φρέσκια τριμμένη ντομάτα και αντί για το κουταλάκι βούτυρο να χρησιμοποιήσετε λάδι. Έχει τη  γεύση της στραπατσάδας.