Μπουτάκια κοτόπουλο με κρέμα και μανιτάρια

Μπουτάκια κοτόπουλο με κρέμα και μανιτάρια

Υλικά που θα χρειαστούμε

2 μπουτάκια κοτόπουλο (πλατάρια),  που τα κόβουμε στην άρθρωση για να γίνουν 4τεμ.

½  μεγάλο κρεμμύδι

2 δαφνόφυλλα

1 κ.γ. φουσκωτό,  σκόνη ζωμό λαχανικών

Πιπεράκι

Αλεύρι-αλάτι-πιπέρι

Λίγο λάδι

½ τριμμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 σακουλάκι (450γραμ,)  κατεψυγμένα μανιτάρια σε φέτες, ή φρέσκα

1 κρέμα γάλακτος light (200ml)

1 φ.τ. ανάμικτα τυριά

1 ½  φ.τ. ρύζι Parboiled μακρύκοκκο  (Προεραιτικά)

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο για 30λεπτά, μαζί με το μισό κρεμμύδι, τα 2 δαφνόφυλλα, το ζωμό των λαχανικών και το πιπεράκι.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Πετάμε τα δαφνόφυλλα.
  3. Αναμιγνύουμε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ. Πουδράρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ροδοκοκκινίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λαδάκι.

 

4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μισό βρασμένο κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

5. Όταν εξατμιστούν τα πολλά νερά των μανιταριών, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε το ζουμάκι μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλατάκι και πιπέρι. Περιχύνουμε το φαγητό μας με τη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει  σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα με τη σάλτσα και να κάνει φουσκαλίτσες. Το πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυράκι και το σερβίρουμε.

Παράλληλα με το κοτόπουλο μπορούμε να βράσουμε ρυζάκι μέσα στον φανταστικό ζωμό μας, για να το συνοδεύσουμε.

Υλικά

3 και ¾ φ.τ. ζωμό

1 ½ φ.τ. ρύζι

Λίγο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Όταν αρχίσει να βράζει ο ζωμός, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε με το καπάκι.
  2. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου χωρίς να το ξεσκεπάσουμε. (Η δική μου κουζίνα έχει από 1 βαθμό μέχρι 9. Το βράζω στο 3).
  3. Το ρύζι είναι έτοιμο, όταν θα έχει κάνει τρύπες σε όλη του την επιφάνεια. Το φρουφρουδιάζουμε με ένα πιρούνι, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυράκι και το σερβίρουμε δίπλα στο κοτόπουλο. Ή το βάζουμε στη φόρμα του κέικ, το ξεφορμάρουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα και το περιχύνουμε με τη καταπληκτική σάλτσα μας με τα μανιτάρια.