Σαρδέλες γεμιστές με καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης

Σαρδέλες γεμιστές με καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης

Το! Μεζεδάκι!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε

24 φρέσκιες σαρδέλες , ή περισσότερες. Θα τις  χρησιμοποιήσουμε ανά 2, οπότε υπολογίστε ανάλογα με τα άτομα

4 καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι στραγγιγμένες και κομμένες σε λωρίδες

1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

4 αβγά (προαιρετικά)

1 φ.τ. αλεύρι

Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

 

Για τη σος θα χρειαστούμε

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

½ κύβο λαχανικών

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος light

Αλάτι κα πιπέρι

Πρώτα απ’ όλα, φιλετάρουμε τις σαρδέλες ακολουθώντας βήμα-βήμα τις παρακάτω φωτογραφίες. Και στη συνέχεια προετοιμάζουμε τη σος

Φωτο 1

  1. Βγάζουμε τα λέπια κάτω από νερό που τρέχει.
  2. Με το ψαλίδι της κουζίνας κόβουμε το κεφαλάκι.
  3. Με το ψαλίδι κόβουμε τη κοιλίτσα της.
  4. Τραβάμε και αφαιρούμε το πτερύγιο στη ράχη.

Φωτο 2

  1. Αφαιρούμε τα εντόσθια.
  2. Ξεπλένουμε καλά.

Φωτο 3

  1. Τραβάμε προς τα πίσω το κόκκαλο και το ξεκολλάμε μέχρι την αρχή της ουράς.
  2. Το κόβουμε και το πετάμε.

Φωτο 4

  1. Το αποτέλεσμα! Έτσι θα συνεχίσουμε και με τις υπόλοιπες σαρδέλες. Αλατοπιπερώνουμε τις φιλεταρισμένες σαρδέλες μας και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σος

  1. Συνθλίβουμε τον μισό κύβο και τον διαλύουμε σε 3/4 φ.τ. χλιαρό νερό.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τη κόκκινη πιπεριά, την κόβουμε σε κομμάτια και την ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε φτιάξει με τον κύβο και τα χτυπάμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τηγανάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.

 

Τώρα είμαστε έτοιμες για την ολοκλήρωση της συνταγής μας.

  1. Βγάζουμε μια-μια την πιπεριά από το βαζάκι. Την ανοίγουμε και αφαιρούμε τα πολλά υγρά και τα σποράκια. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και έτσι όπως είναι ανοιχτές τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σκεπάζουμε με ένα δεύτερο χαρτί και τις ταμπονάρουμε για να τις στεγνώσουμε όσο μπορούμε περισσότερο.
  2. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε λωρίδες.
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  4. Σε ένα δίσκο αραδιάζουμε τις μισές σαρδέλες. Ακουμπάμε επάνω τους 1-2 λωρίδες πιπεριάς, ρίχνουμε διάσπαρτα σκορδάκι και τις σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και σε ένα δεύτερο βάζουμε το αλεύρι.
  6. Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι να ζεσταθεί. Πετάμε μέσα 1 μπουκίτσα ψωμί. Εάν πάρει σκούρο χρώμα σε 30 δεύτερα, είμαστε έτοιμες για τηγάνισμα.
  7. Αλευρώνουμε τις σαρδέλες, τις βουτάμε στο αβγό και στη συνέχεια λίγες-λίγες στο τηγάνι. Εάν δεν θέλουμε αβγό, μπορούμε απλά μόνο να τις αλευρώσουμε.
  8. Όταν ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές τις μεταφέρουμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Λίγο πριν σερβίρουμε, βάζουμε το τηγανάκι με το μίγμα της πιπεριάς να βράσει για λίγα λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αλατάκι και πιπεράκι. Το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να μη μας κοχλάσει.
  10. Αδειάζουμε τη σος σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο κέντρο μιας πιατέλας. Στολίζουμε γύρω-γύρω τις σαρδέλες και σερβίρουμε αυτό το καταπληκτικό γευστικό λουλούδι!