3 γλυκάκια με πραλίνα φουντουκιού…!!!

3 γλυκάκια με πραλίνα φουντουκιού…!!!

ΚΕΙΚ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΓΚΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το κέικ

 

6 μεγάλα αβγά

Ελάχιστο αλάτι

½ φλιτζάνι του τσαγιού μαλακό βούτυρο

1 κουτί των 400γραμμ. Nuttella

1 κουταλιά της σούπας ρούμι

½ φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα φουντούκια

115γραμμ. λειωμένη κουβερτούρα

Για το γκλάσο,

115γραμμ. Ολόκληρα φουντούκια

½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος μαγειρικής

1 κουταλιά της σούπας ρούμι

115γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

Πώς θα το ετοιμάσουμε

 

1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 175ο C και βουτυρώνουμε μια φόρμα με ελατήριο, Φ22 εκατοστών.

2. Λειώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη.

3. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μιξεράκι μας, το βούτυρο με την Nuttella, προσθέτουμε τους κρόκους, το ρούμι, την λειωμένη κουβερτούρα και τα θρυμματισμένα φουντούκια.

4. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλατάκι, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

5. Αναμιγνύουμε απαλά με μια σπάτουλα την μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας και τα αδειάζουμε στην φόρμα.

6. Φουρνίζουμε το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας. Πριν το ξεφουρνίσουμε, βεβαιωνόμαστε ότι το κέικ είναι ψημένο στο κέντρο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για το γκλάσο,

 1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λάδι, καβουρντίζουμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ρούμι. Τα ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λειώσει η σοκολάτα.

3. Όταν λειώσει η σοκολάτα, χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε το κέικ στην πιατέλα μας, το περιχύνουμε με το γκλάσο και το στολίζουμε με τα καβουρντισμένα φουντούκια.

 

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

 

Τα υιλικά που θα χρειαστούμε για το κέικ 

 

225γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια

1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο

? φλιτζάνι του τσαγιού κακάο

Βανίλια

1  φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 ½ (165γραμμ.) φλιτζάνι του τσαγιού καβουρντισμένα και θρυμματισμένα φουντούκια

6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς θα το ετοιμάσουμε

1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180ο C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα, τον πάτο μια φόρμας με ελατήριο, Φ23 εκατοστών.

2. Λειώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη.

3. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μιξεράκι το βούτυρο με την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.

4. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και τέλος την λειωμένη κουβερτούρα.

5. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια και τα ανακατεύουμε.

6. Χτυπάμε σε ένα καθαρό μπολ τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε απαλά με μια σπάτουλα με το μείγμα της σοκολάτας.

7. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 180ο C και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160ο C και συνεχίζουμε να το ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμα.

8. Το ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε μέσα στην φόρμα να κρυώσει τελείως.

Για την σοκολάτα γάλακτος γκανάς,

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

280γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και περιχύνουμε την σοκολάτα. Περιμένουμε 2 λεπτά να μαλακώσει και την ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

2. Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου και στην συνέχεια την χτυπάμε με το μιξεράκι, μέχρι να γίνει αφράτη και την αφήνουμε στην άκρη.

Για την Nuttella Γκανάς

1 βάζο των 400γραμμ. Nuttella

? φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

2 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή θερμοκρασία την Nuttella με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Παίρνουμε από το μείγμα 2/3 φλιτζανιού και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι φουντούκια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για το σιρόπι,

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε ζάχαρη και νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά.(Ο χρόνος θα μετρήσει, από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει).

2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Συναρμολόγηση,

 

1. Ξεφορμάρουμε το κέικ στην πιατέλα μας, το κόβουμε οριζοντίως στα δυο και αφήνουμε τον δεύτερο πάτο στην άκρη.

2. Σιροπιάζουμε τον πρώτο πάτο και του απλώνουμε την ½ ποσότητα, από την Nuttella γκανάζ, με τα φουντούκια. Πάνω από την Nuttella, απλώνουμε την σοκολάτα γάλακτος γκανάζ. Απλώνουμε στον δεύτερο πάτο που έχουμε στην άκρη, την υπόλοιπη γκανάζ με τα φουντούκια και τον αναποδογυρίζουμε πάνω στην σοκολάτα γάλακτος γκανάς.

3. Σιροπιάζουμε τον πάτο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί, για 30 λεπτά.

4. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και την καλύπτουμε ολόκληρη με την Nutella γκανάς, που έχουμε αφήσει στην άκρη, χωρίς φουντούκια. Την βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά και στην συνέχεια, με υπομονή, κολλάμε γύρω-γύρω από την τούρτα, καβουρντισμένα φουντούκια. Εάν δεν έχουμε υπομονή, πασπαλίζουμε ολόκληρη την τούρτα με τα φουντούκια.

ΣΟΥΦΛΕΔΑΚΙΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

11 κουταλιές της σούπας βούτυρο

170γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

3 ολόκληρα αβγά, συν 3 κρόκους

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, συν 2κουταλιές της σούπας

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

4 κουταλιές της σούπας Nuttella

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια

Ζάχαρη άχνη

Φράουλες προαιρετικά για διακόσμηση

Πώς θα το ετοιμάσουμε

1. Ανάβουμε τον φούρνο μας, στους 175ο C. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια.

2. Βάζουμε την σοκολάτα με το βούτυρο, σε ένα κατσαρολάκι και τα λειώνουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

3. Όσο λειώνει η σοκολάτα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

4. Στην συνέχεια, χτυπώντας, προσθέτουμε το αλεύρι και το μείγμα της σοκολάτας.

5. Γεμίζουμε με το μείγμα τα φορμάκια μας έως τα 1/2 του ύψους τους και τα φουρνίζουμε για 10-14 λεπτά περίπου.

6. Τα ξεφουρνίζουμε, τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο, τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και τα φουντούκια και τα στολίζουμε με μια φραουλίτσα στην κορυφή.

Ανθή Λαμπίρη