Συγκλονιστικά cupcakes με γέμιση γκανάς σοκολάτας

Συγκλονιστικά cupcakes με γέμιση γκανάς σοκολάτας

Σοκολάτα και πάλι σοκολάτα!  Για κάθε στιγμή της ημέρας, υπέροχα απολαυστικά, σχεδόν…αμαρτωλά cupcakes με γέμιση ελαφριάς σοκολατένιας γκανάςκαι επικάλυψη κρέμας βουτύρου.  Ένα εύκολο γλυκάκι που μπορείτε να το φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας !

Ο χρόνος συνολικά που θα χρειαστούμε είναι περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Υλικά για τα σοκολατένια cupcakes

1 φλυτζ. ( 130 γρ. ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλυτζ. ( 207 γρ.) ζάχαρη

½ φλυτζ. (112 γρ.) βούτυρο -ανάλατο-

½ κουτ.τσαγιού  βανίλια

½ κουτ.τσαγιού μαγειρική σόδα

¼ κουτ.τσαγιού αλάτι

6 κουτ.σούπας ( 45 γρ.) σκόνη κακάο άγλυκη

6 κουτ.σούπας ( 90 γρ.) ζεστό νερό

6 κουτ.σούπας ( 90γρ.) γάλα

2 μεγάλα αυγά

Υλικά για την γέμιση γκανάς

170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες

½ φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά

1 κουτ.τσαγιού, βανίλια

Υλικά για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

1 ¼ φλυτζ. τσ.   βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

3 ¾ φλυτζ. τσ.   ( 431 γρ) ζάχαρη άχνη

6 κουτ. σούπας ( 44γρ. ) σκόνη κακάο

1 κουτ. τσ  βανίλια

4-5 κουτ.  σούπας νερό ή γάλα

Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

1.Προθερμένουμε το φούρνο μας στους 176ο c και ετοιμάζουμε το ειδικό ταψάκι για τα cupcakes βάζοντας τις χάρτινες θήκες μέσα.

2.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

3.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σχεδόν λευκό και κρεμώδες. Θα χρειαστεί στη δυνατή ταχύτητα γύρω στα 5 λεπτά. Επειδή η δύναμη του μίξερ διαφέρει, είναι έτοιμο όταν αλλάξει χρώμα και υφή.

4.Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τα χτυπάμε καλά

5.Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το κακάο, τη βανίλια και το νερό μέχρι να γίνουν ένα και όλο μαζί το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών

6.Στη συνέχεια, προσθέτουμε διαδοχικά το μείγμα αλεύρου και το γάλα μέσα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

7.Γεμίζουμε με το μείγμα τις θήκες του ταψιού μας ή καλύπτοντας περίπου τα ¾ και τα ψήνουμε 15-17 λεπτά. Τα κέικ μας είναι έτοιμα αν δοκιμάζοντας να τα τρυπήσουμε με μία οδοντογλυφίδα και βγει στεγνή. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

8.Για να ετοιμάσουμε την σοκολατένια γκανάς, βάζουμε τις σταγόνες μας σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και πριν αρχίζει να βράζει την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα μας.

9.Αφήνουμε να περάσουν 3-5 λεπτά και μετά ανακατεύουμε απαλά να γίνει μία λεία κρέμα σοκολάτας και την αφήνουμε στην άκρη να φτάσει στην θερμοκρασία δωματίου.

10.Τελευταία στην εκτέλεση της συνταγής αφήνουμε την κρέμα βουτύρου που θα επικαλύψει τα κέικ μας.Βάζουμε λοιπόν σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα.

11.Προσθέτουμε περίπου την μισή ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κακάο, και μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τη βανίλια και 2-3 κουταλιές σούπας νερό ή κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά.

12.Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, περισσότερο νερό ή κρέμα γάλακτος αν χρειαστεί και λίγο αλάτι.

Πώς ολοκληρώνουμε τα cupcakes

Ανοίγουμε με ένα μαχαιράκι το κέντρο του κέικ φτιάχνοντας μία «φωλιά» γεμίζουμε με κρέμα γκανάς και προσθέτουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ την κρέμα βουτύρου.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγη σκόνη κακάο.

Τα cupcakes διατηρούνται στο ψυγείο, αλλά καλό είναι να καταναλωθούν μέσα σε 2-3 ημέρες.

Πηγή:https://www.lifeloveandsugar.com/moist-chocolate-cupcakes-with-ganache-filling/