Το δείπνο του Έρωτα!
«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»… Μη τα περιμένουμε όλα από τη θεά τύχη, ας βάλουμε και εμείς το χεράκι μας!
Με ένα κοκτέιλ Μαρτίνι ρόδι, ξεκινάει όμορφα το βράδυ!
Τα ρόδια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Λειτουργούν σαν φυσικό υποκατάστατο του Viagra. Γιατί λοιπόν να μη το δοκιμάσουμε;
2 σφηνάκια βότκα λεμόνι (60ml) – Citrus Vodka
1 σφηνάκι κουαντρό – Cointreau
2 σφηνάκια χυμό ροδιού
½ σφηνάκι χυμό λεμονιού
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο σέικερ, τα χτυπάμε και τα αδειάζουμε στα Μαρτίνι μας ποτήρια.
«Τούρμπο» Σαλάτα με σπανάκι, σύκα και φρέσκο κατσικίσιο τυρί
Όλοι ξέρουμε ότι τα σύκα αποτελούν ένα φυσικό… αφροδισιακό, αναστατώνοντας τις ορμόνες μας – με την καλή έννοια! Το δε σπανάκι, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, αυξάνει τη ροή του αίματος και μπορεί να δράσει ως ένα ακόμη φυσικό viagra.
Για τη σαλάτα
250 γραμμ. Baby σπανάκι
6 σύκα φρέσκα, ή αποξηραμένα, αλλά ενυδατωμένα
½ φ.τ. ψιλοκομμένα καρύδια
150 γραμμ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.γ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
Πώς τη φτιάχνουμε
Σημ. Επειδή τα φρέσκα σύκα αυτή την εποχή τα βρίσκουμε μόνο σε ντελικατέσεν μανάβικα, θα μεταμορφώσουμε τα ξερά σύκα σε φρέσκα. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ξερά σύκα. Η στάθμη του νερού πρέπει να βρίσκεται 2.5 εκ. πάνω από τα σύκα. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι και τα αφήνουμε μέσα από 2-4 ώρες. Τα σύκα θα ξαναπάρουν την υγρασία τους, θα φουσκώσουν και δεν θα διαφέρουν πλέον από τα φρέσκα. Το δε νερό, μη το πετάξετε. Εάν το βράσετε, θα γίνει ένα ωραίο σιρόπι, για το γιαούρτι σας και για τα γλυκά σας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, προσθέτουμε τα σύκα κομμένα σε τέταρτα, ρίχνουμε διάσπαρτα τα καρύδια και το κατσικίσιο τυρί. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Την ώρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα, την περιχύνουμε με το λάδι, αναμεμιγμένο με το βαλσάμικο και την ραντίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σολομός στο φούρνο με μπούκοβο και λάιμ
Οι καυτερές πιπεριές έχουν την ιδιότητα, να αυξάνουν το επίπεδο της σεροτονίνης και των ενδορφινών στον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα να μας προσφέρουν ένα αίσθημα ευεξίας και ελάττωσης του άγχους.
Υλικά που θα χρειαστούμε
700 γραμμ. Περίπου, φιλέτο φρέσκου σολομού
1 λάιμ, Ξύσμα και χυμό
2 κ.σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη
2 κ.σ. σόγια σος
1 κ.γ. μπούκοβο
Αλατάκι και πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε φετούλες για το γαρνίρισμα
Πως το φτιάχνουμε
- Τρίβουμε το λάιμ μέσα σε ένα μεγάλο τάπερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό του.
- Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, τη σόγια, το πιπέρι, τα αναμιγνύουμε, δοκιμάζουμε λίγο μαρινάδα στη μύτη ενός κουταλιού, για να δούμε πόσο αλμυρή είναι, ώστε να ξέρουμε αν θα βάλουμε αλάτι και πόσο. Εάν αγαπάμε τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε λίγο επιπλέον μπούκοβο.
- Ξαπλώνουμε το φιλέτο του σολομού μέσα στη μαρινάδα και τον πασαλείβουμε. Εάν ο σολομός έχει στη μια πλευρά του δέρμα, τον μαρινάρουμε με το δέρμα επάνω. (Καλό θα ήταν να το αφαιρέσουμε, γιατί έχει πολύ λίπος). Κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα-γκριλ, στους 200ο C. Εάν ο φούρνος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, χρησιμοποιούμε μόνο αέρα και προς το τέλος μόνο γκριλ.
- Στρώνουμε το ταψί μας με μια λαδόκολλα και ακουμπάμε επάνω το σολομό. Το φουρνίζουμε για 14-18 λεπτά στη μεσαία θέση του φούρνου.
- Τον ξεφουρνίζουμε, τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τον γαρνίρουμε με φετούλες λεμονιού και διάσπαρτα λίγο μπούκοβο για το χρώμα.
Και τελειώνουμε αυτό το αφροδισιακό μεν δείπνο, αλλά εξαιρετικά ελαφρύ… Για να μη χάσουμε το στόχο… Με παγωτό μπανάνα!
Παγωτό μπανάνα
Η μπανάνα είναι ακόμα ένα από τα τόσο αφροδισιακά. Η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες και κάλιο, βοηθάνε στην αύξηση και την παραγωγή ορμονών και στην καλή λειτουργία του μυϊκού συστήματος.
Η ιδιαίτερη γεύση και υφή της και ασφαλώς το σχήμα της βοηθάει στην προτίμηση της, από τα ζευγάρια που έχουν αυξημένο το αίσθημα της φαντασίας και του παιχνιδιού.
Υλικά που θα χρειαστούμε
4-5 ώριμες μπανάνες
1 φ.τ. γάλα
2 φ.τ. κρέμα γάλακτος από το ψυγείο
Βανίλια
1 φ.τ. γάλα ζαχαρούχο από το ψυγείο
Πως το φτιάχνουμε
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες. Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ με το γάλα, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Με το μιξεράκι μας, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί, προσθέτουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε και τέλος προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τάπερ, το κλείνουμε και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για 6 ώρες.
- Σερβίρουμε το παγωτό, σε ωραία ποτήρια με λίγες φρεσκοκομμένες φετούλες μπανάνας για γαρνίρισμα.
Χρόνια πολλά και καλή διασκέδαση!