Διπλά μπισκότα μαρμελάδας

Διπλά μπισκότα μαρμελάδας

Αααααχ έρως έρως έρως! Ήρθε πάλι αυτή η μέρα του χρόνου που λυσσάτε να αγοράσετε καρδιές και σοκολατάκια και αρκουδάκια και σέξι εσώρουχα.Πουλάκια μου όμορφα, για να τον ρίξετε στο κρεββάτι ένα είναι το μυστικό: μοσχομυριστά, πεντανόστιμα μπισκότα. Ταΐστε τον μια καρδιά……πριν του χαρίσετε την δική σας!  

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 μπισκότα)

  • 115 γρ.βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη  
  • 55 γρ. καστανή ζάχαρη  
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ  
  • 1/2 κ.γ αλάτι 
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.σ γάλα  
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας   
  • 260 γρ.αλεύρι  για όλες τις χρήσεις  
  • μαρμελάδα κεράσι (ή κάποια άλλη δική σας προτίμησης ) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190οC. Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός σε ένα μεγάλο μπολ , χτυπήστε το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ζάχαρες,το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς να παραλείψετε να καθαρίζετε τα τοιχώματα του κάδου τακτικά. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και την βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

 

  • Σχηματίστε με την ζύμη μπαλάκια  2 εκατοστών. Για κάθε μπισκότο θα χρειαστείτε δυο μπαλάκια. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείστε δυο μπαλάκια ζύμης κολλητά. Με τον αντίχειρα κάντε από ένα βαθούλωμα σε κάθε μπαλάκι και μετά πιέστε στο σημείο που ενώνονται τα βαθουλώματα με ένα δάχτυλο  και στο κάτω μέρος με ένα άλλο δάχτυλο , ώστε να ενωθούν οι ζύμες, δημιουργώντας μια καρδιά. .Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

 

 

  • Ψήστε για 7-9 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά .Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα. Όσο είναι ακόμα ζεστά , γεμίστε το βαθούλωμα σε κάθε μπισκότο με την μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
  • Φυλάσσονται σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη εως 3 μήνες.