Ώρα για super food! ‘Ωρα για φράουλες!

Ώρα για super food! ‘Ωρα για φράουλες!

Νόστιμη και γλυκιά, η αγαπημένη μας φράουλα, το φρούτο με τα τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά, εκ φύσεως χαμηλή σε ζάχαρη και σε θερμίδες και εξαιρετικά υψηλή σε αντιοξειδωτικά! Η ενσωμάτωση αυτού του σούπερ –φρούτου στην καθημερινή διατροφή μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Πάμε να δούμε τα 10 πιο σημαντικά & ευεργετικά οφέλη που μας προσφέρει η φράουλα :

  1. Οι φράουλες βοηθούν στη μείωση της σοβαρότητας του κρυολογήματος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
  2. Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους
  3. Βοηθούν στην επιβράδυνση της γνωστικής γήρανσης
  4. Οι φράουλες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
  5. Βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής
  6. Παρουσιάζουν έντονη αντικαρκινική δράση
  7. Μπορούν να αποτελέσουν αντιδιαβητικό «όπλο»
  8. Οι φράουλες συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσληψης φυλλικού οξέος και μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών
  9. Τα αντιοξειδωτικά στις φράουλες, όπως τα φλαβονοειδή και το ελλαγικό οξύ, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ή την ανακούφιση σχεδόν όλων των οφθαλμικών προβλημάτων
  10. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, οι φράουλες συμβάλλουν στην τόνωση της πέψης και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας

Δεν χρειάζεται να φάτε πολλές φράουλες για να δείτε οφέλη στην την υγεία σας! Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι χρειάζεται να τρώτε μία μερίδα φράουλες τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να δείτε οφέλη για την υγεία – αυτό σημαίνει μέχρι περίπου οκτώ φράουλες την ημέρα!

Ένα φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι, είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε φυλλικό οξύ, περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο και μικρή ποσότητα ασβεστίου. 100γρ. φράουλες δίνουν μόλις 53 θερμίδες0.5 γρ. λίπους, 12,8 γρ. υδατανθράκων και 1,12 γρ. πρωτεΐνης.

Όσο πιο φρέσκες οι φράουλες που θα αγοράσετε τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν και τα θρεπτικά τους συστατικά. Επιλέξτε φράουλες που διατηρούν τα πράσινα φυλλαράκια τους και που δεν είναι χτυπημένες ή σημαδεμένες! Μην αφαιρέσετε το πράσινο κοτσανάκι τους, αυτό θα τις διατηρήσει φρέσκες για λίγο παραπάνω! Δεδομένου ότι οι φράουλες είναι ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες φροντίστε να τις αποθηκεύσετε όσο πιο γρήγορα στο ψυγείο. Είναι προτιμότερο να μην τις πλύνετε παρά μόνο πριν την κατανάλωσή τους!

Οι φράουλες μπορούν να καταναλωθούν με ποικίλους τρόπους για να τις απολαμβάνετε ως σνακ ή ελαφρύτερο γεύμα. Μπορείτε να τις προσθέσετε στο γιαούρτι ή στα δημητριακά σας, σε ένα σμούθι, σε μια σαλάτα, ή να τις έχετε ως σνακ με μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια!

Πηγή: https://efdiatrofin.gr/strawberries/