Μμμμμ!!!! Άνοιξη, ώρα για γλυκές φραουλίτσες!!

Μμμμμ!!!! Άνοιξη, ώρα για γλυκές φραουλίτσες!!

Εύκολη, συνταγούλα μία μία νοστιμιά να τη …. φας στο ποτήρι!

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

 

1 κουτί τυρί κρέμα των 200γραμμ.

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Βανίλια

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιχτό (1 κεσεδάκι)

24 μπισκότα digestive ή ότι άλλα μπισκότα σας αρέσουν

2 φλιτζάνια του τσαγιού φράουλες (450γραμμ.)

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ και αφήστε τα στην άκρη.

2. Πλένετε τις φράουλες, βγάζετε το κοτσανάκι, τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε σε ένα μπολ. Αναμιγνύετε την μαρμελάδα με την ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού, το αδειάζετε πάνω στις φράουλες και τις ανακατεύετε. Τις αφήνετε στην άκρη για να βγάλουν τους χυμούς τους.

3. Χτυπάτε το τυρί με την μισή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια, μέχρι να γίνει αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και τα χτυπάτε για 1 λεπτό, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.

4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να πήζει. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να την χτυπάτε, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

5. Αναμιγνύετε απαλά με σπάτουλα την σαντιγί με το μίγμα του γιαουρτιού, μέχρι να ενωθούν.

7. Βάζετε στον πάτο του ποτηριού 1 κουταλιά περίπου μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα, κρέμα. Στην συνέχεια μπισκότα, φράουλες και λίγο ζουμάκι. Από πάνω κρέμα και έπειτα φράουλες με ζουμάκι. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα στο κορνέ και δημιουργείτε ένα στεφανάκι από ροζετούλες στο χείλος του ποτηριού για διακόσμηση.

Σημ: Μπορείτε να το φτιάξετε με οποιοδήποτε φρούτο της εποχής και να συνδυάσετε κάποια μαρμελάδα.

 

Ανθή Λαμπίρη