Τρίχες και χνούδι από κατοικίδια; Ξενοιάστε πανεύκολα!

Τρίχες και χνούδι από κατοικίδια; Ξενοιάστε πανεύκολα!

Επειδή τα σκυλάκια μας και τα γατάκια μας πολύ τα αγαπάμε, και τα κακομαθαίνουμε με αποτέλεσμα όταν δεν χώνονται στην αγκαλιά μας να κάθονται ή να κοιμούνται στους καναπέδες, ακόμα και στο κρεβάτι μας, το χνούδι και οι τρίχες τους πάνε σύννεφο μέσα στο σπίτι.

Όσο συχνά και αν πλένουμε ρούχα, σεντόνια και καλύμματα, όσο μοσχομυρισμένα και αν βγαίνουν απ’ το πλυντήριο, οι τρίχες δεν έχουν όλες φύγει από πάνω τους.

Ευτυχώς υπάρχουν τα… μωρομάντηλα! Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται αν μαζί με τα ρούχα βάλετε κι ένα μωρομάντηλο μέσα στο πλυντήριο, το αποτέλεσμα θα σας χαροποιήσει πολύ: Επιτέλους πάνω στα καθαρά σας ρούχα δεν θα έχει μείνει ούτε μια τριχούλα.

Αυτό συμβαίνει χάρη στην ιδιότητα του μωρομάντηλου που αφενός δεν διαλύεται στο νερό, όσο ζεστό και αν είναι, και αφετέρου μαγνητίζει κάθε μικροσκοπικό σκουπιδάκι, χνούδι, τρίχα ή τρίχωμα κατοικίδιου που είναι κολλημένα πάνω στα ρούχα.

Προσοχή όμως: Μην κάνετε το λάθος να πετάξετε το χρησιμοποιημένο μωρομάντηλο στη λεκάνη της τουαλέτας γιατί δεν διαλύεται και μπορεί να βουλώσει τις αποχετεύσεις. Τα μωρομάντηλα τα πετάμε πάντα στον σκουπιδοτενεκέ.