Body positivity και όχι μόνο επειδή είναι καλοκαίρι…

Body positivity και όχι μόνο επειδή είναι καλοκαίρι…

Τώρα που τα social media θα ξεχειλίσουν από ιδανικά κορμιά και  υπέροχες πόζες σε συνδυασμό με καταπληκτικά τοπία τύπου καρτ ποσταλ, εκτιμώ ότι η θεωρία του body  positivity γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Το άρθρο που ακολουθεί μπορεί να είναι βασισμένο σε έκδοση εγγλέζικου εντύπου αλλά η ουσία του πιστεύω ότι μας αγγίζει σε όποιο μήκος και πλάτος της γης κι αν βρισκόμαστε. Το μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας και εύχομαι ολόψυχα το καλοκαίρι αυτό  να μας ξεκουράσει όλους σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά γιατί μην ξεχνάμε ότι τις καταστάσεις γύρω μας μπορεί να μην μπορούμε να τις ελέγχουμε πάντα αλλά το πώς τις διαχειριζόμαστε αφορά αποκλειστικά εμάς.  Πάμε λοιπόν να κάνουμε σήμερα κιόλας το πρώτο βήμα αρχίζοντας να αποδεχόμαστε, να απολαμβάνουμε και να αγαπάμε την εικόνα μας χωρίς αγωνίες, ανασφάλειες, φίλτρα και ρετούς… Καλό καλοκαίρι

Body positivity, το πιστεύουμε και το ακολουθούμε. Και επιτέλους αισθανόμαστε υπέροχα με τον εαυτό μας. Με την εικόνα μας. Με το σώμα μας… Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα. Εκείνη που θα ξυπνήσουμε περίεργα, με τις ανασφάλειες μας να χτυπάνε κόκκινο, έτοιμες να απορρίψουμε κάθε τι επάνω μας.  Είναι η στιγμή που το μυαλό μας, ανοίγει  πάλι μία δίοδο να περάσει μέσα όλη αυτή η πίεση που δεχόμαστε καθημερινά να ανταποκριθούμε σε μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

Social media, influencers, πρόσωπα και σώματα μέσα από ειδικούς φακούς, φώτα, λήψεις, φίλτρα και app, ένας βομβαρδισμός υποτιθέμενης τελειότητας από την μία πλευρά, και μεις, με τον πρώτο καφέ της ημέρας στο χέρι και μία μέρα μπροστά μας φίσκα με υποχρεώσεις από την άλλη, να πέφτουμε στην παγίδα και στα όρια του body shaming για μία ακόμη φορά.

Υπάρχει λύση; Φυσικά. Και είναι γνωστή αλλά όχι πολύ εύκολη να την ακολουθήσουμε. Γι αυτό και η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε τρεις και λίγο . Απωθούμε με την μία όποια εικόνα μας προκαλεί άγχος και πίεση και επιτέλους εστιάζουμε ειλικρινά και βαθιά στο «ποιοι είμαστε» και όχι στο πώς είμαστε…Αρκεί να σκεφτούμε για μία στιγμή πόσα πράγματα καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας καθημερινά και τότε, πραγματικά θα εκτιμήσουμε τον εαυτό μας.

Κι αν νομίζετε ότι οι ανασφάλειες και οι ανησυχίες «συννεφιάζουν» μόνο τη δική μας αυτοπεποίθηση, σας θυμίζω ότι κατά καιρούς πολλά είναι τα διάσημα πρόσωπα που μοιράζονται μαζί μας το δικό τους τρόπο να αντιμετωπίζουν αυτές τις στιγμές «αδυναμίας»

 

Drew Barrymore

 

«Όλοι είμαστε φτιαγμένοι με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτόν τον τρόπο πρέπει να τον αποδεχτούμε και να τον αγκαλιάσουμε. Οι στόχοι μου δεν ήταν προσανατολισμένοι στη ματαιοδοξία κι έδινα πάντα μεγαλύτερο βάρος στο να δουλέψω με τον εαυτό μου αποδεχόμενη αυτό που πραγματικά είμαι.»

Jhona Hill

«Είμαι 37 και επιτέλους αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Αυτή δεν είναι ένα ποστ τύπου -κάτι καλό για μένα-, πολύ περισσότερο δεν είναι μία ανάρτηση -αισθάνομαι άσχημα για μένα και πρέπει κάτι τυπικά να μοιραστώ-. Είναι ξεκάθαρα για όλα νεαρότερα παιδιά και όχι μόνο που δεν τολμούν να βγάλουν την μπλούζα τους στην παραλία… Αυτό που μετρά είναι να περνάς πραγματικά καλά. Να θυμάσαι ότι είσαι μοναδικός και τέλειος!»

Alicia keys

« Είναι υπέροχο να νιώθεις θετικά με το σώμα σου και είναι επίσης υπέροχο να μη μοιάζεις με κανέναν άλλο.»

Meghan Markle

«Απλά πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί με τον εαυτό μας. Αν συμπεριφερόμασταν στους εαυτούς μας με τον τρόπο που συμπεριφερόμασταν στον καλύτερό μας φίλο, μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλύτερα θα ήμασταν;»

Brooke Shields


«Είμαι τόσο ευγνώμων που το σώμα μου με έχει φροντίσει τόσο καιρό. Μου έδωσε παιδιά, θεραπεύτηκε από διάφορα ατυχήματα και χειρουργικές επεμβάσεις και απλά αισθάνομαι, υπέροχα. Νιώθω καλύτερα στα 50 μου από ό, τι ποτέ πριν.»

( αρχικό κείμενο: good housekeeping  https://www.goodhousekeeping.com/health/wellness/g35182990/body-positivity-quotes/)