Γιατί αλλάζουμε ρότα και … “Πλέουμε μπροστά”

Γιατί αλλάζουμε ρότα και … “Πλέουμε μπροστά”

Η πολιτική δεν ήταν ποτέ μέσα στα σχέδια μου. Και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν φορές που δέχθηκα πραγματικά ενδιαφέρουσες προτάσεις -πράγμα λογικό λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας- η απάντηση ήταν πάντα αρνητική.

Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω «όχθη». Άλλωστε, κακά τα ψέματα, είναι πιο ασφαλές να είσαι στην πλευρά που θέτει τα ερωτήματα  για λογαριασμό του πολίτη παρά στην απέναντι, εκεί που οφείλεις να απαντήσεις και να λογοδοτήσεις… στον πολίτη. Και αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια. Όπως μεγάλη αλήθεια είναι ότι για «να διαβείς τον Ρουβίκωνα» πρέπει να συνηγορήσουν τουλάχιστον δύο στοιχεία.

Πρώτον να αποφασίσεις να φύγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου (comfort zone…) και να ριχτείς στη μάχη και δεύτερον και πιο σημαντικό για μένα, να βρεθεί ο άνθρωπος που θα σε εμπνεύσει να το κάνεις.

Έτσι λοιπόν, όταν στα τέλη Ιουνίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Κωστής Ξηντάρας, με τίμησε με την πρόταση του να συμπλεύσουμε στο ταξίδι αυτό, με όραμα δημιουργίας μίας πόλης αντάξιας του μεγέθους και της σημαντικότητας της, ιστορικά αλλά και πολιτικά, η απάντηση μου ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε.

Γιατί η απόφαση να ασχοληθείς με τα κοινά, η απόφαση να φύγεις από τη θέση του παρατηρητή με την κριτική ματιά και να μπεις στη θέση του ενεργού πολίτη – αγωνιστή για το καλό  του κάθε έναν, συμπολίτη σου, σε όποιο σημείο του Δήμου κι αν βρίσκεται, από τον σχεδόν «απομονωμένο» οικισμό στα όρια της Πεντέλης μέχρι κι εκείνον που αγκαλιάζεται από το κύμα, θέλει τόλμη και δύναμη και ο Κώστας Ξηντάρας διαθέτει και τα δύο στοιχεία στον υπέρτατο βαθμό.

‘Όμως πιστέψτε με, για μένα αυτά τα δύο δεν θα ήταν αρκετά να με κάνουν να τον ακολουθήσω σε αυτό το ταξίδι, αν δε συνοδευόντουσαν ταυτόχρονα από ήθος, ντομπροσύνη, καθαρότητα σκέψης και λόγων, και πολιτικό πολιτισμό. Αν δεν ήμουν σίγουρη ότι θα υπηρετήσει το λειτούργημα με απόλυτη διαφάνεια, και ανοικτές πόρτες, με συνέπεια, και πάνω από όλα με σκληρή , προσωπική και ομαδική δουλειά, αγάπη και σεβασμό.

Αν δεν ήμουν σίγουρη ότι πραγματικά «ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» για ένα καλύτερο αύριο. Για μία καλύτερη πόλη. Για την πόλη που μας αξίζει να έχουμε.