Τσιπούρες στη λαδόκολλα…

Τσιπούρες στη λαδόκολλα…

Τα Θεοφάνεια, τρώμε ψαράκι. Τσιπούρες στη λαδόκολλα ή με ντομάτα και βασιλικό στο φούρνο; Ή γεμιστές σαρδελίτσες; Το! Μεζεδάκι!!!

Αφιερωμένο στους λάτρεις του ψαριού!

2 τσιπούρες κατεψυγμένες, ή φρέσκιες, ή άλλο ψάρι που προτιμάτε, γύρω στο 1-1 ½ κιλό

Λάδι-αλάτι-πιπέρι-θυμάρι, χυμό από ½ λεμόνι

Λαδόκολλα

Για το λαδολέμονο

½ φ.τ. λάδι

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα από ½ λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα

Αλάτι-πιπέρι

Συνοδευτικό, σαλάτα της αρεσκείας σας, ή βραστές πατάτες, περιχυμένες με λειωμένο φρέσκο βούτυρο, αλάτι-πιπέρι και θυμάρι και λίγο κάτω από το γκριλ να γκραντιναριστούν.

Πόσο απλά το φτιάχνουμε

  1. Αποψύχουμε τις τσιπούρες, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
  3. Τοποθετούμε τα ψάρια σε μια πιατέλα και τα πασαλείβουμε μέσα και έξω με το λάδι-αλάτι-πιπέρι-θυμάρι και χυμό από ½ λεμόνι.
  4. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Τοποθετούμε στο κέντρο τα ψάρια, τα περιχύνουμε με ότι ζουμάκι έχει μείνει στην πιατέλα, τα τυλίγουμε καλά-καλά με την λαδόκολλα για να τα σφραγίσουμε και τα φουρνίζουμε για 55 λεπτά περίπου.
  5. Στο διάστημα που τα ψάρια μας είναι στο φούρνο, βράζουμε τις πατάτες, ή φτιάχνουμε τη σαλάτα και το λαδολέμονο.
  6. Ξεφουρνίζουμε, περιμένουμε 5 λεπτάκια και στη συνέχεια σερβίρουμε αυτό το καταπληκτικό φαγητό μας.

Σημ. Εάν λατρεύουμε τα πικάντικα και καυτερά, αλείφουμε το ψάρι με λίγη Harissa (Καυτερή πάστα τσίλι από τα Ασιατικά στο super market) πριν το σερβίρουμε.

Τσιπούρες με ντομάτα και βασιλικό στο φούρνο. Ένας ψαρομεζές άνευ προηγουμένου!

Σαρδέλες γεμιστές με καπνιστές πιπεριές Φλωρίνης. Το! Μεζεδάκι!!!