Με 2 απλές κινήσεις η υγεία, η τσέπη και το περιβάλλον θα σας ευγνωμονούν!

Με 2 απλές κινήσεις η υγεία, η τσέπη και το περιβάλλον θα σας ευγνωμονούν!

Σίγουρα ενδιαφέρεστε για την υγεία σας , σίγουρα η ακρίβεια έχει χτυπήσει και τη δική σας πόρτα, και σίγουρα γνωρίζετε ότι ο καθένας από εμάς, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, αρκεί να αλλάξει τουλάχιστον μία ή δυο από τις… κακές του συνήθειες.  Σας προτείνουμε να αρχίσετε από τις εξής δυο:

  1. Τρώτε κρέας τουλάχιστον μια φορά λιγότερη εβδομαδιαίως!

Ίσως γνωρίζετε ότι οι διατροφολόγοι διεθνώς, για καλύτερη υγεία,  συμβουλεύουν να μην τρώμε κρέας περισσότερο από 2 φορές την εβδομάδα. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι η βιομηχανία παραγωγής κρέατος, εκτός  από την κακοποιητική της συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, μολύνει το έδαφος και τα ύδατα και αυξάνει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο. Και βεβαίως γνωρίζετε ότι η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί πάνω από 20% τον τελευταίο χρόνο. Μειώνοντας λοιπόν την κατανάλωση του έστω μία μέρα την εβδομάδα, κερδίζει η τσέπη, η υγεία σας, αλλά και το περιβάλλον, αφού έτσι θα μειωθεί η προσωπική σας επίδραση σ΄ αυτό κατά 15%.

  1. Καθαρίστε το σπίτι και τα ρούχα σας χωρίς χημικά απορρυπαντικά!

Η χρήση χημικών καθαριστικών που καταλήγουν στις αποχετεύσεις μολύνει τα ύδατα, ενώ το γεγονός ότι όλα αυτά τα καθαριστικά προϊόντα είναι συσκευασμένα σε πλαστικό που κάποια στιγμή καταλήγει στα σκουπίδια,  επιβαρύνοντας έτσι το περιβάλλον. Επιπλέον η μακροχρόνια  και συχνά λανθασμένη ή υπερβολική χρήση τους  μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία μας. Όσον αφορά το κόστος τους, ως γνωστόν, έχει ήδη ανέβει πολύ. Γι’ αυτό αντικαταστήστε, αν όχι όλα τα χημικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιείται, τουλάχιστον μερικά από αυτά, χρησιμοποιώντας υλικά όπως  το λευκό ξύδι, το λεμόνι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το οινόπνευμα, το σαπούνι Μασσαλίας ή το πράσινο με αγνό ελαιόλαδο, κ.ά.. Δείτε πώς στο άρθρο με τίτλο «Νοικοκυριό εύκολο γρήγορο και… οικονομικό!». Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!