Πώς να φέρετε την καινούρια μόδα στα μέτρα σας!

Πώς να φέρετε την καινούρια μόδα στα μέτρα σας!

Τα καλοκαιρινά ρούχα μας αποχαιρετούν σιγά-σιγά για να δώσουν τη θέση τους στα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα. Και καθώς ετοιμαζόμαστε να τα κρεμάσουμε στη ντουλάπα, η σκέψη που κυριαρχεί στο μυαλό μας είναι μία: Ποια από αυτά να κρατήσω και ποια να δώσω ή να κρύψω ξανά;

Με άλλα λόγια αυτή την εποχή το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο τι προτείνει η μόδα για το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα.

Κι όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, τίποτα σχεδόν δεν λείπει από τη μόδα του χειμώνα. Μαύρο και άσπρο, έντονα και παστέλ χρώματα, φαρδιές και στενές γραμμές, μίνι και μάξι, μονοχρωμίες, καρό,  κ.λπ…. όλα παίζουν. Όμως οι σταρ της φετινής χειμωνιάτικης μόδας είναι οι εξής 10:

  1. Το μάξι μήκος της φούστας 

Οι φούστες, τα φορέματα και τα παλτό φέτος φτάνουν στον αστράγαλο και ακόμα παρακάτω. Το μάξι επιστρέφει δυναμικά και κυριαρχεί στις σπορ και στις βραδινές εμφανίσεις. Άλλοτε σε φαρδιά γραμμή- πλισέ, πιέτες ή κλος στο τελείωμα-, άλλοτε σε στενή γραμμή, δεν θα λείψουν από καμιά ώρα της ημέρας και της νύχτας.

2. Το κόκκινο της φωτιάς

Φορέματα, μπλούζες, σακάκια, πουλόβερ ακόμα και παλτό σε κόκκινο της φωτιάς είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές τάσεις της μόδας του χειμώνα.

  1. Το επαγγελματικό κοστούμι 

Φέτος δεν είναι ούτε σκούρο, ούτε ριγέ, ούτε  καρό. Είναι μονόχρωμο, σε έντονα χρώματα για να δώσει χαρά και ανοιξιάτικη πινελιά στο γκρίζο του χειμώνα, και έχει αυστηρή γραμμή -τονισμένους ώμους- για να υπογραμμίσει τη θηλυκή δύναμη και αποφασιστικότητα.

  1. Το Σμόκιν look 

Η κυρίαρχη πρόταση των σχεδιαστών μόδας για τις επίσημες και τις βραδινές εμφανίσεις μας είναι το στιλ «σμόκιν», δηλαδή ένα μαύρο κοστούμι από κρεπ μεταξωτό ή λεπτό μάλλινο ύφασμα, και ευτυχώς όλες διαθέτουμε ένα τουλάχιστον.

  1.  Οι διαφάνειες

Για απογείωση της θηλυκότητας στη φετινή μόδα κυριαρχούν οι διαφάνειες και  οι δαντέλες σε φούστες και φορέματα. Άρα διαφανή ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα που τυχόν διαθέτουμε φοριούνται και τον χειμώνα, σε συνδυασμό με πουλόβερ και μπουφάν, με μπότες ή με μπαλαρίνες  – όλα δείχνουν ότι οι μπαλαρίνες θα βάλουν πλέον στη γωνία τα sneakers που δεν βγάλαμε από τα πόδια μας τα τελευταία χρόνια.

  1. Το στιλ «κορσές»

Καθώς η μόδα φέτος δίνει έμφαση στην τονισμένη μέση οι μπλούζες και τα φορέματα που θυμίζουν κορσέδες προβλέπεται να γίνουν ανάρπαστα. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν πολλές εκδοχές αυτού του στιλ που προτείνεται κυρίως για βραδινές εμφανίσεις.

  1. Το Biker και το Bomber jacket

Τα εμπνευσμένα από μοτοσικλετιστές και πιλότους μπουφάν, από δέρμα ή δερματίνη, θα φορεθούν και φέτος από το πρωί ως το βράδυ, εννοείται συνδυαζόμενα αναλόγως. Φέτος εκτός από τζιν και δερμάτινα παντελόνια, συνδυάστε τα με μάξι αέρινες φούστες σε φαρδιά ή στενή γραμμή.

  1. Το Τank top, το πιο παλιό… καινούριο top

Η μετάφραση κατά λέξη είναι «αμάνικη μπλούζα» ή «φανελάκι». Από βαμβακερό ύφασμα κυρίως σε λευκό, και από άλλα λεπτά υφάσματα, τα tank tops θα φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ σε συνδυασμό με παντελόνια και μάξι φούστες μέσα από μπουφάν και παλτό.

  1. Το Preppy style

Ή αλλιώς «ακαδημαϊκό στιλ». Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες το θυμούνται: Καρό φούστες και σακάκια, ριγέ πουκάμισα,  κολεγιακά πουλόβερ, είχαν αγαπηθεί πολύ σε προηγούμενες δεκαετίες. Φέτος το Preppy style επανέρχεται αλλά τόσο διαφοροποιημένο που θυμίζει ελάχιστα το παρελθόν του. Οι γραμμές του είναι πιο σέξι και ο συνδυασμός των βασικών preppy στοιχείων του με εντελώς διαφορετικά στιλ ρούχων και αξεσουάρ, το κάνει αγνώριστο.

  1. Το Barbie style

Το φούξια και γενικά το στιλ ντυσίματος της διασημότερης κούκλας όλων των εποχών, που κυριάρχησε στη μόδα της άνοιξης και του καλοκαιριού, αγαπήθηκε τόσο πολύ από τις νέες αλλά και τις λιγότερο νέες γυναίκες, που ανάγκασε τους σχεδιαστές να το διατηρήσουν και στις κολεξιόν του φετινού χειμώνα, εννοείται στις πιο… ζεστές του εκδοχές.

Τέλος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι 2 βασικές προϋποθέσεις για ωραία εμφάνιση είναι τα ρούχα που φοράμε να αναδεικνύουν καλύτερα την προσωπικότητά και να κολακεύουν τον σωματότυπo μας. Επομένως ό,τι υιοθετήσουμε από την καινούρια μόδα καλό είναι να επιλεγεί με βάση αυτά τα δύο θεμελιώδη κριτήρια.

Καλές αγορές και Καλό χειμώνα!