Παρ’ το αλλιώς και κάνε τη διαφορά !

Παρ’ το αλλιώς και κάνε τη διαφορά !

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι από τη ζωή σας, πριν αποποιηθείτε της ευθύνης, αναρωτηθείτε: Εγώ τα κάνω όλα σωστά; Εγώ έχω βάλει τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή μου και προγραμματίζω την καθημερινότητά μου ανάλογα;

Για παράδειγμα όλοι λέμε: Πρώτα και πάνω απ’ όλα η υγεία! Πόσοι όμως από εμάς έχουν βάλει σε προτεραιότητα και σε καθημερινή βάση τη φροντίδα της σωματικής και ψυχικής τους υγείας; Πόσοι από μας φροντίζουν να διατρέφονται καθημερινά με υγιεινό φρέσκο-μαγειρεμένο φαγητό, να αθλούνται τακτικά, να ξεκουράζονται επαρκώς, να κοιμούνται καλά, να διατηρούν τον χώρο τους καθαρό και τακτοποιημένο; Να δημιουργήσουν δηλαδή  τις προϋποθέσεις που θα τους διασφαλίσουν καλή υγεία, τη βασική προϋπόθεση της καλής ζωής, που θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε και λύσουμε ένα-ένα τα προβλήματά μας !

Το παίρνουμε λοιπόν αλλιώς και κάνουμε τη διαφορά!

  • Φροντίζουμε τον χώρο μας – εννοείται ότι δεν μιλάμε για υστερική τάξη και καθαριότητα.
  • Φροντίζουμε το σώμα μας – και βέβαια τρώμε πιττόγυρο και πίτσα, αλλά κατ’ εξαίρεσιν, όχι μέρα παρά μέρα.
  • Φροντίζουμε τη φόρμα μας, γυμναζόμαστε, ξεκολλάμε από τον καναπέ και κάνουμε μια βόλτα στο πιο κοντινό πάρκο ή παραλία.
  • Φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία αποφεύγοντας τη συναναστροφή με τοξικούς ανθρώπους που μας δηλητηριάζουν, ρουφάνε την ενέργεια μας και μας εξαντλούν.
  • Φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία μειώνοντας τον χρόνο που είμαστε καρφωμένοι σε μια οθόνη- σύμφωνα με σχετικές έρευνες όσο πιο πολλές ώρες σερφάρουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουμε τηλεόραση και ακούμε δελτία ειδήσεων, τόσο πιο κακόκεφοι και απαισιόδοξοι γινόμαστε, τόσο πιο μειονεκτικά νιώθουμε, τόσο πιο απογοητευμένοι είμαστε από τη ζωή μας.
  • Φροντίζουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία εξασφαλίζοντας καθημερινά λίγο χρόνο μόνοι με τον εαυτό μας στη σιωπή, ή ανακαλύπτοντας χόμπι και ενδιαφέροντα που μπορούμε να μοιραζόμαστε μόνο με τον εαυτό μας.
  • Φροντίζουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία διασφαλίζοντας έτσι ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, μαθαίνοντας να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, να μας αρέσει η παρέα του.