Λεμονάδα δροσερή από τα χεράκια μας!

Λεμονάδα δροσερή από τα χεράκια μας!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει. Τι πιο ωραίο από μια σπιτική λεμονάδα στη χασιέντα μας… (Μπαλκόνι)!

Υλικά που θα χρειαστούμε

500 ml φρέσκο χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 3 λεμόνια

250 γραμμ. Ζάχαρη

1 γυάλινη μποτίλια των 500 ml με καπάκι

Πώς τη φτιάχνουμε

  1. Ρίχνουμε τον χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Σουρώνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός σινουά (μεγάλο σουρωτήρι με σήτα σαν το σουρωτήρι του τσαγιού).
  3. Επιστρέφουμε το σουρωμένο σιρόπι στην κατσαρόλα και το βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  4. Γεμίζουμε τη μποτίλια με το σιρόπι, τη κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια, τη συντηρούμε στο ψυγείο για 1 χρόνο.
  5. Από τη στιγμή που θα την ξεσφραγίσουμε, κρατάει για 1 εβδομάδα και λίγο πάραπάνω. Αυτό σημαίνει, ότι όποτε έχουμε χρόνο, μπορούμε να φτιάχνουμε λεμονάδες, να τις βάζουμε στο ψυγείο και να έχουμε έτοιμο αναψυκτικό για ώρα ανάγκης για όλο το χρόνο.

Tips:

Εάν βαριόμαστε να σουρώνουμε και δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε έντονο άρωμα λεμονιού, παραλείπουμε το ξύσμα.

Για να το σερβίρουμε, ρίχνουμε 1 δάχτυλο σιρόπι σε ένα ποτήρι και το συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό.

Το κάνουμε γρανίτα.

Το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε σιροπιαστά κέικς και κοκτέιλς.