Τσιζκέικ…Lemon pie

Τσιζκέικ…Lemon pie

Όχι…δεν μπερδευτήκαμε!  Είναι ένα συγκλονιστικό Τσιζκέκ, τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα, λίγο μπελαλίδικο, αλλά η γεύση του και η εμφάνιση του, θα σας αποζημιώσει.

Υλικά που θα χρειαστούμε 

 

Για τη βάση

 

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα μπισκότα digestive (130γραμ.)

1/3  φλιτζάνι του τσαγιού λειωμένο βούτυρο (75γραμ.)

 

Για τη γέμιση Τσιζκέικ

3 συσκευασίες των 300γραμ. Τυρί Philadelphia (900gram.)

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος (245ml)

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

Βανίλια

4 μεγάλα αβγά

Ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια.

 

Κρέμα λεμονιού – Lemon curd …Link

https://lifesharing.gr/2020/09/11/lemon-curd-%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

Για την Ιταλική μαρέγκα

 4 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου

Ελάχιστο αλάτι

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη (200γραμ.)

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού νερό (80ml)

Βανίλια

 

Πώς το ετοιμάζουμε

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175ο  C. Καλύπτουμε πολύ προσεκτικά εσωτερικά και εξωτερικά με διπλό αλουμινόχαρτο μια φόρμα με ελατήριο Φ20εκ. (Θα βυθιστεί σε νερό).
  2. Λειώνουμε το βούτυρο και θρυμματίζουμε στο μίξερ τα μπισκόταΠεριχύνουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λειωμένο βούτυρο, τα αναμιγνύουμε καλά και τα μεταφέρουμε στη φόρμα. Τα απλώνουμε σε όλο τον πάτο της φόρμας και τα πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να γίνουν συμπαγή σαν τάρτα.
  3. Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

 

Για τη γέμιση Τσιζκέικ

 

  1. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το τυρί μέχρι να γίνει αφράτο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τη κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια, ένα-ένα τα αβγά. Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ξεκολλάμε τα υπολείμματα από τα τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, για μερικά λεπτά ακόμα ρίχνοντας και το ξύσμα.
  2. Αρχίζουμε την συναρμολόγηση. Απλώνουμε ένα μέρος του μίγματος του τσιζκέικ πάνω στα ψημένα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε μια γενναία δόση Lemon curd. Παίρνουμε ένα ξυλάκι, ή μαχαίρι, ή κουταλάκι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις να μισο-αναμιχθεί το μίγμα του τσιζκέικ με την Lemon curd. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τελευταία στρώση την Lemon curd.
  3. Μειώνουμε την θερμοκρασία στο φούρνο μας στους 160ο C. Βάζουμε τη φόρμα μας μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί καυτό νερό, τόσο, όσο να φτάνει τα 3 εκατοστά περίπου εξωτερικά, της φόρμας μας. Μεταφέρουμε το ταψί με το νερό και τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε το τσιζκέικ για 1 ώρα και 30-45 λεπτά.
  4. Όταν τελειώσει ο χρόνος, σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε λίγο την πόρτα και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει σε αυτό το περιβάλλον.

 

Για την Ιταλική μαρέγκα

 

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλατάκι, σε σφιχτή μαρέγκα. Που σημαίνει, θα ασπρίσει και θα στέκεται.
  2. Σε μέτρια θερμοκρασία, ακουμπάμε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό, χωρίς να ανακατέψουμε. Όταν λειώσει η ζάχαρη το αφήνουμε να σιγοβράζει. Αν δούμε ότι παραμένει ζάχαρη στα τοιχώματα, ανακινούμε το κατσαρολάκι για να πάει παντού το νερό και να καλύψει τη ζάχαρη.
  3. Όταν το σιρόπι μας γίνει πηχτό…Θα χρειαστεί περίπου 7-8 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι στο σωστό σημείο, στάζουμε μια σταγόνα σε κρύο νερό και αν σχηματιστεί μαλακή μπαλίτσα, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
  4. Αμέσως μετά, ξεκινάμε να χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη μαρέγκα μας και ρίχνουμε λίγο-λίγο και με συνεχή ροή το σιρόπι. Δυναμώνουμε την ταχύτητα στο full για 5 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τη βανίλια, χτυπάμε ακόμα για 30 δεύτερα και είμαστε έτοιμες.
  5. Ξεφουρνίζουμε το τσιζκέικ από το φούρνο, που είναι ήδη κρύο. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής, ή κουτάλι της σούπας γεμίζουμε όλη την επιφάνεια του τσιζκέικ με μαρέγκα. Ροζέτα-ροζέτα, ή βουναλάκι-βουναλάκι.
  6. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου μας και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Μεταφέρουμε τη φόρμα και περιμένουμε 4-5 λεπτά, να πάρει ένα ωραίο  καστανοκόκκινο χρώμα και να μοσχομυρίσει καμένη καραμέλα και βανίλια.
  7. Βγάζουμε το Τσιζκέικ – Lemon pie από το γκριλ, το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει σε θερμοκρασία χώρου και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  8. Το ξεφορμάρουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα και το σερβίρουμε!

 

WarningΌταν το δοκιμάσουμε και εμείς μπροστά στους καλεσμένους μας, δεν είναι πρέπον να ουρλιάζουμε…Θα πάρουμε τη cool φάτσα…Έλα μωρέ, δεν είναι και τίποτα, σιγά το πράγμα! Κάθε μέρα το φτιάχνω για…τα παιδιά, έτσι για πλάκα!!!