Τσιζκέικ μόκα με σοκολατένια μπισκότα

Τσιζκέικ μόκα με σοκολατένια μπισκότα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος

340γραμμ. Τυρί μασκαρπόνε

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

? φλιτζάνι του τσαγιού λικέρ, Kahlua, ή Tia Maria

2 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ espresso

Βανίλια

13 μπισκότα Oreo, ή και περισσότερα αν σας αρέσουν

 

Πώς θα το ετοιμάσουμε

1. Χτυπάμε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα.

2. Όταν γίνουν αφράτο μείγμα, αρχίζουμε την συναρμολόγηση.

3. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για ψωμί των 22 εκατοστών με μεμβράνη. (Η μεμβράνη, να κρέμεται έξω από τα τοιχώματα της φόρμας).

4. Χωρίζουμε τα μπισκότα στα δυο και αφαιρούμε την κρέμα από μέσα.

5. Βάζουμε στον πάτο της φόρμας 3 μπισκότα σε ίσες αποστάσεις και από πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμα.

6. Στερεώνουμε στις πλευρές εσωτερικά της φόρμας, 3 μπισκότα δεξιά και 3 αριστερά και από 1 στις στενές πλευρές.

7. Τοποθετούμε άλλα 3 μπισκότα πάνω στην κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, μπισκότα και κρέμα. Όλο το γλυκό μας, αποτελείται από 6 στρώσεις μονά μπισκότα και 5 στρώσεις κρέμα.

8. Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 6 τουλάχιστον ώρες πριν το σερβίρουμε.

Σημ: Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε φόρμα με ελατήριο Φ 20 εκατοστών. Δεν χρειάζεται να στρώσουμε μεμβράνη στην φόρμα.

1. Θα στρώσουμε τον πάτο της φόρμας με μπισκότα και όπου υπάρχει κενό μεταξύ τους, θα το συμπληρώσουμε με σπασμένα μπισκότα.

2. Θα αποτελείται από 5 στρώσεις μπισκότα και 5 στρώσεις κρέμα, με τελευταία επάνω την κρέμα.

3. Θα σκεπάσουμε το τσιζκέικ με μεμβράνη και θα το βάλουμε στο ψυγείο να παγώσει, όλη την νύχτα.

4. Την επομένη, θα ξεκολλήσουμε το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας, τρέχοντας ένα μαχαίρι γύρω-γύρω και μετά θα το ξεφορμάρουμε στην πιατέλα μας.

5. Θα πασπαλίσουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού, με ξύσμα σοκολάτας!