Τρουφάκια από λευκή σοκολάτα και καρύδα

Τρουφάκια από λευκή σοκολάτα και καρύδα

Λευκές λιχουδιές λευκής σοκολάτας και καρύδας που είναι δύσκολο να τους αντισταθούμε και να μη τα δοκιμάσουμε. Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε!

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

 225 γραμ. Λευκή κουβερτούρα

1 ½ (23 γραμ.) κουταλιά της σούπας βούτυρο

¼  (60ml) φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Ελάχιστο αλάτι

Βανίλια

1/3 (33 γραμ.) τριμμένη καρύδα

Καρύδα για επικάλυψη

 Πώς θα τα ετοιμάσουμε

 

  1. Ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και το αλατάκι.
  3. Τα μεταφέρουμε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπαιν-μαρί) και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  4. Ακουμπάμε το μπολ στον πάγκο μας, προσθέτουμε τη βανίλια, την καρύδα και ανακατεύουμε.
  5. Καλύπτουμε το μπολ με το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
  6. Βάζουμε τη καρύδα σε ένα μπολ.
  7. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και το πλάθουμε στις παλάμες μας σε μπαλάκια. Στη συνέχεια, τα βουτάμε στη καρύδα και απαλά τα κυλάμε, μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα.
  8. Τα χιονισμένα τρουφάκια μας είναι έτοιμα! Ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσουμε.

 

Το μυστικό μου: Αντί για κουτάλι στο στάδιο 4, μπορούμε για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μικρό κουτάλι (σκουπ) του παγωτού. Έτσι θα έχουμε στρογγυλό σχήμα και ίση ποσότητα σε όλα τα τρουφάκια. Επίσης ένα μυστικό για να μη λιώνουν την ώρα που τα πλάθουμε, είναι να παγώνουμε τις παλάμες μας με ένα σακουλάκι κατεψυγμένο αρακά, ή οτιδήποτε άλλο κατεψυγμένο μας βρίσκεται.