close

Γκανάς! Η Θεϊκή απόλαυση

Η γκανάς, ( ganache ) , που πολύ συχνά ακούμε να χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική είτε ως “γέμιση” είτε ως επικάλυψη γλυκών είναι στην πραγματικότητα  ένα εξαιρετικά εύκολο μείγμα κρέμας και σοκολάτας, που με διάφορους συνδυασμούς μπορεί να γίνει ακόμα και από μόνη της…γλυκάκι της στιγμής. Να λοιπόν η βασική συνταγή της.

 Ιδέες για την γκανάς μας

  • Επικάλυψη σε σοκολατένια καπκέικς και τσιζκέικς
  • Γέμιση σε τούρτες και γλυκές κρέπες
  • Πάνω από μπράουνις, κέικ και παγωτά
  • Ντιπ για φράουλες
  • Γέμιση για σοκολατένια τραγανά ταρτάκια
  • Για συγκλονιστικά τρουφάκιακ.α.

 Τα βασικά υλικά είναι μόνο δύο: Σοκολάτα και κρέμα γάλακτος σε ίση ποσότητα

 Παράδειγμα

500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

500ml κρέμα γάλακτος

 

Πώς την ετοιμάζουμε

 

  1. Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να βγάζει έντονους ατμούς και πριν κοχλάσει, περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα στο μπολ μας.
  3. Περιμένουμε λίγο να αρχίσει να λειώνει η σοκολάτα και αρχίζουμε με μια σπάτουλα να ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει τελείως και να γίνει μια ωραία γυαλιστερή κρέμα.

 Τώρα έχουμε στα χέρια μας έτοιμο αυτό το θαυμάσιο υλικό το οποίο προσαρμόζουμε πια στις γευστικές μας ανάγκες. Για να δώσουμε αν θέλουμε  ιδιαίτερο άρωμα στη γκανάς μας, μπορούμε να ρίξουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος πριν προσθέσουμε τη σοκολάτα, βανίλια, ή κάποιο λικέρ, Grand Marnier, Bailey’s, Kahlua, κονιάκ, ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.

Όσο είναι ακόμα ρευστή κρέμα, μπορούμε να την περιχύσουμε, ή να την χρησιμοποιήσουμε σαν ντιπ. Μετά από 2 ώρες θα έχει σφίξει και μπορούμε να την απλώσουμε στη τούρτα μας, ή να κάνουμε διακοσμητικές ροζέτες με σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

Κι ένα μυστικό:  Εάν μας σφίξει αρκετά, μπορούμε να τη χτυπήσουμε με το μιξεράκι μας για να την αφρατέψουμε. Ανάλογα με το πώς θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε, αυξάνουμε την ποσότητα της σοκολάτας και μειώνουμε την ποσότητα της κρέμας. Η περισσότερη σοκολάτα την σκληραίνει ειδικά μέσα στο ψυγείο. 

 

 

 

 

Συγκλονιστικά cupcakes με γέμιση γκανάς σοκολάτας

https://lifesharing.gr/2020/09/08/%ce%a3%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-cupcakes-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%ad%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b6-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf/

 

 


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».

INSTAGRAM FEED