Τρουφάκια από σοκολατένια γκανάς , πασπαλισμένα με κακάο

Τρουφάκια από σοκολατένια γκανάς , πασπαλισμένα με κακάο

Το πιο εύκολο, νόστιμο, διαχρονικό και εμφανίσιμο γλυκάκι.

 Τα υλικά που θα χρειαστούμε: 

 225γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

120ml Κρέμα γάλακτος

Βανίλια, ή 1 ½ κουταλιά της σούπας κάποιο λικέρ που αγαπάμε

Κακάο

 Πώς θα το φτιάξουμε:

          Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες σε ένα μπολ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά τη κρέμα, χωρίς να προλάβει να κοχλάσει. Προσθέτουμε τη βανίλια, ή το λικέρ. Περιχύνουμε τη σοκολάτα, περιμένουμε 2-3λεπτά να αρχίσει να λειώνει και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να γίνει μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  2. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά και πλάθουμε τη γκανάς στις παλάμες μας σε μπαλάκια. Ακουμπάμε τα μπαλάκια αραιά σε πιατέλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  4. Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα μπολ. Βγάζουμε την πιατέλα από το ψυγείο.
  5. Παίρνουμε ένα-ένα μπαλάκι στις παλάμες μας, το ρολάρουμε να γίνει λεία η επιφάνεια του και το ρίχνουμε στο κακάο ανακινώντας το μπολ, μέχρι να πουδραριστεί ολόκληρο.
  6. Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα! Ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσουμε.

 

Κι ένα μυστικό Αντί για κουτάλι στο στάδιο 4, μπορούμε για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μικρό κουτάλι (σκουπ) του παγωτού. Έτσι θα έχουμε στρογγυλό σχήμα και ίση ποσότητα σε όλα τα τρουφάκια. Επίσης ένα μυστικό για να μη λιώνουν την ώρα που τα πλάθουμε, είναι να παγώνουμε τις παλάμες μας με ένα σακουλάκι κατεψυγμένο αρακά, ή οτιδήποτε άλλο κατεψυγμένο μας βρίσκεται.