Σούπα με μπέικον

Σούπα με μπέικον

Για ορεκτικό ή για ένα γρήγορο γεύμα στο τέλος μίας εξοντωτικής ημέρας και ειδικά τώρα που ο καιρός αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει τα δόντια του, δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από μία νόστιμη ζεστή σούπα.

Υλικά

30 γρ. βούτυρο

230 γρ. μπέϊκον ψιλοκομμένο

230 γρ. πατάτες σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

100 γρ. αρακάς κατεψυγμένος

300 γρ. ζωμός λαχανικών

600 γρ. γάλα

160γρ. γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος

αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε στο τηγάνι το μπέικον, τις πατάτες, τα μανιτάρια και τον αρακά.

  • Αφήνετε να ψηθούν για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το ζωμό, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Δυναμώνετε τη φωτιά να βράσει το μείγμα και χαμηλώνετε αμέσως. Αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το γιαούρτι ή την κρέμα. Ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε με φρεσκοτηγανισμένα κρουτόν.

Καλή όρεξη