Εύκολη συνταγή για τάρτα με γέμιση σοκολάτας γκανάς

Εύκολη συνταγή για τάρτα με γέμιση σοκολάτας γκανάς

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΚΑΝΑΣ

Για την βάση της τάρτας,

250γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ Αλλατίνη

80γραμμ. βούτυρο

80γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα πραλίνα

Για την γέμιση σοκολάτα γκανάς,

400γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική, κομμένη σε μικρά κομμάτια

250ml καυτό γάλα

100γραμμ. λειωμένο βούτυρο

Για το γαρνίρισμα,

Cookies Αλλατίνη σοκολάτα, τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ξεκινάμε με την βάση της τάρτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αφήνουμε να περιμένουν.

2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία, σε ένα βαθύ τηγάνι. Όταν λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα πραλίνα, την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα, τα θρυμματισμένα μπισκότα.

3. Τα αναμιγνύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με ελατήριο Φ 24 εκατοστών.

4. Απλώνουμε και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού το μείγμα των μπισκότων, μέχρι να καλυφτεί η βάση και λίγο από τα τοιχώματα της φόρμας μας. Στην συνέχεια, βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο να παγώνει, μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση.

5. Για να γίνει ωραία η γκανάς, έχει 3 μυστικά. Πρώτο μυστικό, το γάλα πρέπει να είναι καυτό. Δεύτερο, την σοκολάτα θα την ρίξουμε μέσα στο καυτό γάλα, σε 3 δόσεις. Αφού ρίξουμε την πρώτη δόση, την ανακατέψουμε και λιώσει, τότε θα ρίξουμε την δεύτερη δόση και όταν λιώσει η δεύτερη, την τρίτη. Με αυτό τον τρόπο, πετυχαίνουμε να γίνει η κρέμα μας πιο γυαλιστερή. Το δε βούτυρο που θα προσθέσουμε στο τέλος, πρέπει να είναι λιωμένο. Και αυτό βοηθάει με την σειρά του, για ένα έχουμε μια όμορφη κρέμα.

6. Βγάζουμε την βάση της τάρτας από το ψυγείο, την γεμίζουμε με την κρέμα γκανάζ και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει τελείως. Στην συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες, την πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα cookies και την σερβίρουμε.

Κι ένα μυστικό: Μπορούμε να παραλείψουμε το ψυγείο και αφού κρυώσει στον πάγκο μας, να την πασπαλίσουμε με τα μπισκότα και την σερβίρουμε αμέσως.

 

Επιμέλεια συνταγής: Ανθή Λαμπίρη

Διαβάστε επίσης:

Η τρέλα της … σοκολάτας!

Σουφλέ σοκολάτας σε 3 λεπτά !