Τάρτα λεμονιού
Υλικά:
100 γραμμ. βούτυρο
225 γραμμ. μπισκότα Digestive
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι
2 κρόκους αβγών
Βανίλια
*Μη πετάξετε τα ασπράδια, μπορεί να τα χρειαστείτε για Lemon Pie
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Λειώνετε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι
3. Τρίβετε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
4. Βάζετε τα τριμμένα μπισκότα και το λειωμένο βούτυρο σε μια πυρίμαχη ταρτιέρα, ή σε μια φόρμα με ελατήριο 22εκ., τα ανακατεύετε να πάει παντού το βούτυρο και τα πατάτε δυνατά με ένα κουτάλι για να αγκαλιάσουν τα τοιχώματα και τον πάτο της φόρμας.
5. Βάζετε τη φόρμα με τα μπισκότα στο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα.
6. Τη βγάζετε όταν είναι έτοιμη και περιμένετε να κρυώσει λίγο.
7. Βάζετε στο μπλέντερ το ζαχαρούχο, τους 2 κρόκους, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τα χτυπάτε όλα μαζί σε δυνατή ταχύτητα. Θα γίνει μια πηχτή κρέμα που θα στέκεται.
8. Αδειάζετε τη κρέμα λεμονιού στη φόρμα με τα μπισκότα
9. Για να τη διακοσμήσετε, την πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα, ή με ροζέτες σαντιγί και φετούλες λεμονιού.
Το μυστικό μου:
Εάν στην πορεία αλλάξετε γνώμη και από Τάρτα Λεμονιού θέλετε να τη κάνετε, Lemon Pie, είναι πολύ απλό.
Ανάψτε το γκριλ σας στο maximum. Χτυπήστε τα δύο ασπράδια των αβγών που έχετε κρατήσει, με 2-3 σταγόνες λεμόνι και ελαχιστότατο αλάτι να γίνουν μαρέγκα. Όταν δούμε ότι η μαρέγκα στέκεται, ρίχνουμε σαν βροχή, ενώ συνεχίζουμε να τη χτυπάμε, τρεις κουταλιές φουσκωτές ζάχαρη άχνη και μια βανίλια.
Μόλις ενωθούν τα υλικά μας και είναι έτοιμη η μαρέγκα μας, τη βάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας κουταλιές-κουταλιές πάνω στη τάρτα λεμόνι και την τοποθετούμε στη δεύτερη από πάνω θέση του φούρνου κάτω από το γκριλ, μέχρι να πάρει αυτό το ωραίο χρώμα της Lemon Pie.
Ανθή Λαμπίρη