Gazpacho (Γκαθπάτσο) : Μία σούπα για το καλοκαίρι

Gazpacho (Γκαθπάτσο) : Μία σούπα για το καλοκαίρι

Ανδαλουσιανή κρύα σούπα Gazpacho (γκαθπάτσο)

Υλικά:

1 κιλό ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και χωρίς τα σποράκια τους

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας λάδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

½ αγγούρι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1.Ξεφλουδίστε τις τομάτες. Για να ξεφλουδίσετε τις τομάτες, τις βυθίζετε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2 λεπτά και έπειτα τις μεταφέρετε σε κρύο νερό.

2.Αφού τις ξεφλουδίσετε τις κόβετε στα δύο και πετάτε τα σποράκια.

3.Τις ρίχνετε στο μπλέντερ και τις κάνετε πολτό.

4.Βάζετε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτετε τα σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό του λεμονιού, το λάδι και την ανακατεύετε.

5.Προσθέτετε από πάνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές και προαιρετικά, το αγγούρι.

6.Τη βάζετε στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

Ανθή Λαμπίρη