Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι
ΜΠΡΙΖΟΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
4 μπριζόλες λαιμού χοιρινού, ή όσες χρειαζόσαστε ανάλογα με την οικογένεια σας.
4 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο, ή λάδι
Αλάτι πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάλτε στη φωτιά να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Μόλις ζεσταθεί και αρχίζει να καπνίζει, ακουμπήστε τις μπριζόλες. Γυρίστε τις και ξαναγυρίστε τις, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, σαν να είναι έτοιμες.
2. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και βάλτε πάνω σε κάθε μπριζόλα από 1 κουταλάκι βούτυρο αλάτι και πιπέρι. Γυρίστε τις και περιχύστε τις με το κρασί.
3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί και μείνουν με το ζουμάκι τους, δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε τους τη ρίγανη και το χυμό του λεμονιού.
4. Γυρίστε τις πάλι και από τις δυο πλευρές να πάρουν αυτό το χρυσοκόκκινο χρώμα που τους δίνει το λεμόνι. Βάλτε τις σε πιατέλα και περιχύστε τις με τη σαλτσούλα τους.
Ανθή Λαμπίρη