Μπέικον… ο… Τυρόπιτα
Posted on
February 6, 2022
Υλικά που θα χρειαστούμε,
1 Συσκευασία φύλλο για τάρτες Alfa (Δεν είναι διαφήμιση)
1 συσκευασία μπέικον 200γραμμ. Ψιλοκομμένο
90γραμμ. Βούτυρο
90γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτί γάλα εβαπορέ (400ml)+ 1 κουτί νερό
3 αυγά
1 συσκευασία 180 γραμμ. Mix τυριών
1 κ.γ. μίγμα λαχανικών σε σκόνη
Πιπέρι
Πώς την φτιάχνουμε
- Αποψύχουμε το φύλλο.
- Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 175ο βαθμούς C και βουτυρώνουμε 1 ταψί 25Χ25.
- Ζεσταίνουμε 1 βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κομματάκια του μπέικον. Τα ανακατεύουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν περίπου τραγανά.
- Αδειάζουμε το μπέικον σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο.
- Όταν λειώσει το βούτυρο προσθέτουμε τη σκόνη λαχανικών… Ανακατεύουμε… Προσθέτουμε το αλεύρι… Ανακατεύουμε… Και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, γεμίζουμε με νερό το άδειο κουτί και το προσθέτουμε.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ. (Όχι σφιχτή).
- Αποσύρουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα, προσθέτουμε τα Mix τυριών και τέλος, το πιπέρι. (Εγώ επειδή αγαπώ τα καυτερά, βάζω ½ κ.γ. πιπέρι και ½ κ.γ. μπούκοβο).
- Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το φύλλο. Το τακτοποιούμε με τα δάχτυλά μας , μέχρι να καλύψει τη βάση και τις πλευρές του ταψιού, αφήνοντας το να εξέχει έξω από το ταψάκι. Ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε και την καλύπτουμε με το φύλλο γύρω-γύρω που περισσεύει. Δεν θα καλυφθεί όλη η επιφάνεια, αλλά δεν μας πειράζει.
- Βουτυρώνουμε και το φουρνίζουμε για 60 λεπτά.