Μπέικον… ο… Τυρόπιτα

Μπέικον… ο… Τυρόπιτα

Υλικά που θα χρειαστούμε,

1 Συσκευασία φύλλο για τάρτες Alfa (Δεν είναι διαφήμιση)

1 συσκευασία μπέικον 200γραμμ. Ψιλοκομμένο

90γραμμ. Βούτυρο

90γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτί γάλα εβαπορέ (400ml)+ 1 κουτί νερό

3 αυγά

1 συσκευασία 180 γραμμ. Mix τυριών

1 κ.γ. μίγμα λαχανικών σε σκόνη

Πιπέρι

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Αποψύχουμε το φύλλο.
  2. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 175ο βαθμούς C και βουτυρώνουμε 1 ταψί 25Χ25.
  3. Ζεσταίνουμε 1 βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κομματάκια του μπέικον. Τα ανακατεύουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν περίπου τραγανά.
  4. Αδειάζουμε το μπέικον σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο.
  5. Όταν λειώσει το βούτυρο προσθέτουμε τη σκόνη λαχανικών… Ανακατεύουμε… Προσθέτουμε το αλεύρι… Ανακατεύουμε… Και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, γεμίζουμε με νερό το άδειο κουτί και το προσθέτουμε.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ. (Όχι σφιχτή).
  7. Αποσύρουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα, προσθέτουμε τα Mix τυριών και τέλος, το πιπέρι. (Εγώ επειδή αγαπώ τα καυτερά, βάζω ½ κ.γ. πιπέρι και ½ κ.γ. μπούκοβο).
  8. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το φύλλο. Το τακτοποιούμε με τα δάχτυλά μας , μέχρι να καλύψει τη βάση και τις πλευρές του ταψιού, αφήνοντας το να εξέχει έξω από το ταψάκι. Ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε και την καλύπτουμε με το φύλλο γύρω-γύρω που περισσεύει. Δεν θα καλυφθεί όλη η επιφάνεια, αλλά δεν μας πειράζει.
  9. Βουτυρώνουμε και το φουρνίζουμε για 60 λεπτά.