8 δροσερές καλοκαιρινές προτάσεις για Punch και Sangria
ΡΟΖ ΠΟΝΤΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ
1 ξηρή λευκή σαμπάνια 750ml, ή αφρώδες κρασί
φλιτζάνι του τσαγιού Cointreau
1 Μποτίλια ροζ λεμονάδα
4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό κράνμπερι
Φρέσκια μέντα για διακόσμηση
Βάλτε όλα τα υλικά στο ψυγείο να παγώσουν. Τελευταία στιγμή αναμείξτε τα στο μεγάλο μπολ του ποντς, ή σε μεγάλη κανάτα και σερβίρετε τα.
ΠΟΝΤΣ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
3 λεμόνια κομμένα σε διάφανες φέτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού φράουλες σε φετούλες
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 μέτριου μεγέθους φρέσκο ανανά κομμένο σε κύβους, ή κονσέρβα.
4 φλιτζάνια παγωμένο πράσινο τσάι γιασεμί
1 μποτίλια St. Germain elderflower λικέρ
1 μποτίλια ρούμι
3 μποτίλιες Brut αφρώδη κρασιά παγωμένα
Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μεγάλο μπολ του ποντς, εκτός από τα αφρώδη κρασιά και βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν. Την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρετε προσθέστε τα κρασιά και μερικά παγάκια.
BLOODY MARY ΠΟΝΤΣ
1.300ml χυμό ντομάτας (4 κουτιά του εμπορίου)
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, ή λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ταμπάσκο
1 κουταλιά της σούπας γούστερ-σος (Worcestershire sauce)
½ φλιτζάνι του τσαγιού Βότκα παγωμένη
Μερικά κλωνάρια σέλερι για διακόσμηση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μεγάλο μπολ. Θα το σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με παγάκια και ένα κλωναράκι σέλερι.
TROPICAL CHAMPAIGN ΠΟΝΤΣ
2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ανανά
2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού κράμπερι χυμό
2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό motion
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό μήλου
1 μποτίλια σαμπάνια, ή αφρώδες κρασί
Κομμάτια φρούτων και διάφανες φέτες λάιμ, ή λεμόνι για διακόσμηση.
Ανακατέψτε τα όλα στο μεγάλο μπολ.
ΣΑΓΚΡΙΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
1 μποτίλια 750ml κρασί ροζέ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Βότκα
500ml νέκταρ ροδάκινο
500γραμμ. Ώριμα ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φετούλες
170γραμμ. φράουλες (Προαιρετικά)
2 φλιτζάνια του τσαγιού σόδα παγωμένη
Αναμείξτε όλα τα υλικά εκτός της σόδας και βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν για 8 ώρες τουλάχιστον. Τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε προσθέστε τη σόδα.
ΣΑΓΚΡΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λευκό ρούμι
3 κουταλιές της σούπας Cointreau πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας Brandy
6 φέτες πορτοκάλι
6 φέτες λεμόνι
1 ροδάκινο κομμένο στα 6
1 ξυλαράκι κανέλλας
1 μποτίλια φρουτώδες κόκκινο κρασί 750ml
1 φλιτζάνι του τσαγιού παγωμένη σόδα
Αναμείξτε όλα τα υλικά εκτός της σόδας και βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν για 8 ώρες τουλάχιστον. Τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε προσθέστε τη σόδα.
ΣΑΓΚΡΙΑ ΛΕΥΚΗ
6 φλιτζάνια κρασί Chardonnay, ή Sauvignon Blanc
? φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό λευκών σταφυλιών
1 ώριμο νεκταρίνι κομμένο σε φετούλες
1 πορτοκάλι κομμένο σε φετούλες
1 φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια κομμένες σε φετούλες
1 φλιτζάνι παγωμένη σόδα
Αναμείξτε το κρασί με τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σόδα. Αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει το λιγότερο για 1 ώρα και το περισσότερο για 4 ώρες. Πριν τη σερβίρετε ρίξτε της τη σόδα και μερικά παγάκια.
ΣΑΓΚΡΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ
2 μποτίλιες των 750ml κόκκινο κρασί
3 φλιτζάνια του τσαγιού νέκταρ ροδάκινου
2 μικρά πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φετούλες
2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φετούλες
2 δαμάσκηνα κομμένα σε φετούλες
10 ρόγες σταφυλιού κομμένες σε φετούλες
3 φλιτζάνια του τσαγιού σόδα
Παγάκια
Αναμείξτε το κρασί με τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και το νέκταρ. Σκεπάστε τα με μεμβράνη και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 5 ώρες. Όταν έρθουν οι καλεσμένοι σας, προσθέσετε τα δαμάσκηνα, τα σταφύλια και τη σόδα. Σερβίρετε τη σαγκρία σε ποτήρι με παγάκια.
Ανθή Λαμπίρη