close

Γευστικές σαλάτες με πάστα στο ψυγείο μας

ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

 

Υλικά για 6-8 άτομα

500γραμμ. Πάστα βίδες

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

3 κουταλιές της σούπας ξύδι

Αλάτι

1 φλιτζάνι του τσαγιού αγκινάρες από βαζάκι στο νερό τους, στραγγιγμένες και λεπτοκομμένες

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού σε κομματάκια τυρί προβολόνε

1 φλιτζάνι του τσαγιού σε κομματάκια Ιταλικό σαλάμι

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες

? φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας λάδι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Αναμείξτε σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το ξύδι και αφήστε το στην άκρη.

2. Βράστε την πάστα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

3. Βάλτε την έτοιμη πάστα στο μπολ με το κρεμμύδι τη ρίγανη και το ξύδι και ανακατέψτε τα.

4. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάλτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα καλά.

5. Τα σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου, ή προετοιμάζετε τη σαλάτα από την προηγούμενη και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε την επομένη.

ΣΑΛΑΤΑ CAPRESE

 

Υλικά για 6-8 άτομα

Για την πάστα

500γραμμ. πάστα φαρφάλες

6 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

250γραμμ. Μοτσαρέλα λεπτοκομμένη σε στρογγυλές φέτες

2 μεσαίου μεγέθους αβοκάντο κομμένα σε φετούλες

3 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένο κουκουνάρι

Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

Αλάτι πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

 

 

9 κουταλιές της σούπας λάδι

3 κουταλιές της σούπας balsamico

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Βράστε την πάστα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2. Καβουρντίστε το κουκουνάρι σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και αφήστε το στην άκρη.

3. Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και κόψτε το σε φετούλες.

4. Αναμίξτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας.

5. Βάλτε τη βρασμένη πάστα σε ένα μπολ. Ρίξτε τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε την.

6. Βάλτε από πάνω σε σειρά και εναλλάξ, τις ντομάτες το αβοκάντο και το τυρί.

6. Περιχύστε την με την υπόλοιπη σάλτσα και διακοσμείστε την με τον βασιλικό.

7. Τέλος πασπαλίστε την, με το καβουρντισμένο κουκουνάρι.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

 

Υλικά για 8 άτομα

½ κιλό πάστα πέννες

Αλάτι-πιπέρι

3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες

½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μεγάλο καρώτο τριμμένο

340γραμμ. Τόνο σε νερό

1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα light

? φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι με 0 λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βράστε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ρίξτε επάνω τους κρύο νερό της βρύσης και σουρώστε τις.

2. Αναμείξτε σε ένα μεγάλο μπολ το σέλερι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό το καρώτο και το τόνο. Προσθέστε τις πένες και ανακατέψτε τα.

3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι, χτυπήστε τα με ένα πιρούνι, περιχύστε τις πέννες και ανακατέψτε τη σαλάτα πολύ καλά.

4. Σκεπάστε το μπολ με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρετε τη σαλάτα σας.

Σημ. Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα λιαστές τομάτες σε κομματάκια και πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, κομμένες σε λωρίδες.

Ανθή Λαμπίρη


INSTAGRAM FEED