Παγωτό γλυφιτζούρι λάϊμ

Παγωτό γλυφιτζούρι λάϊμ

ΥΛΙΚΑ

6 μπισκότα Digestive (αν θέλετε σοκολατένια, αντικαταστήστε με γεμιστά μπισκότα) ή 6 φέτες απο λάιμ

115 γρ. βούτυρο λιωμένο

120 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. γάλα ζαχαρούχο

Ξύσμα απο ενα λάιμ

60 γρ.χυμό απο ενα λάιμ

240 γρ.πολύ κρύα κρέμα γάλακτος

12 θήκες για cupcakes σε ταψάκι για cupcakes ή απλά χάρτινα ποτηράκια για καφέ.

12 ξυλάκια παγωτού

Εκτέλεση

  1. Σε ενα multi σπάστε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. (αν δεν χωράνε τα υλικά στο multi σας, η διαδικασία με το βούτυρο μπορεί να γίνει και σε ενα μπολ).
  2. Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα φτερό ( ή με μίξερ χειρός σε ενα μεγάλο μπολ), ανακατέψτε το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Με το μίξερ σε λειτουργία , σιγά σιγά προσθέστε το ζαχαρούχο , μετά το ξύσμα και το χυμό.
  3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αυξήστε λίγο την ταχύτητα του μίξερ μέχρι να δέσει το μίγμα και να σχηματίζονται μύτες στην κορυφή του, περίπου 3-4 λεπτά. Μοιράστε το στις θήκες cupcakes (ή στα ποτηράκια) και πασπαλίστε με το τριμμένο μπισκότο που έχετε επιλέξει ή με την φέτα λάιμ.
  4. Τοποθετείστε απο ενα ξυλάκι παγωτού σε κάθε θήκη και βάλτε το ταψί στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 6 ώρες.Αν το ξυλάκι δεν στέκεται όρθιο, παγώστε τα για 10 λεπτά και μετά τοποθετείστε το.
  5. Τα σερβίρετε αφού αφαιρέστε την θήκη.