Οι σαλάτες της… ευτυχίας!

Οι σαλάτες της… ευτυχίας!

Βρετανική επιστημονική έρευνα κατά την οποία μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες 80.000 εθελοντών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που κατανάλωναν 6-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών – περίπου 80 γραμμάρια η κάθε μερίδα – σε καθημερινή βάση είχαν πιο έντονα αισθήματα ευτυχίας και ευημερίας από τους άλλους, που δεν περιλάμβαναν οπωροκηπευτικά στη διατροφή τους.

Οριστική απάντηση στο «γιατί» συμβαίνει αυτό δεν έχει μέχρι στιγμής δοθεί, όμως οι έρευνες συνεχίζονται και επικεντρώνονται γύρω από την επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση ότι τα φρούτα και τα λαχανικά, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες  ελαττώνουν το στρες.

Αν και δηλαδή η επιστήμη ήδη γνωρίζει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν από εμφράγματα, εγκεφαλικά και καρκίνο, το γιατί επηρεάζουν το μυαλό και τα συναισθήματά μας παραμένει ακόμα άγνωστο.

Πάντως πολλές επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο που ερευνούν τους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν θετικά τα αισθήματα ευτυχίας και ευημερίας των ανθρώπων, μεταξύ των άλλων έχουν εντάξει  στις μελέτες τους και τον διατροφικό.

Ήδη όμως πολλοί ειδικοί της ψυχικής και σωματικής μας υγείας και ευεξίας, προκειμένου να έχουμε καλή διάθεση, συστήνουν να καταναλώνουμε καθημερινά τρία ή τέσσερα φρούτα και δύο μεγάλες σαλάτες,

Τυχεροί όσοι λατρεύουν αυτές τις τροφές! Όσο για τους άλλους, ε, ας τις καταναλώνουν ως… φαρμακευτική αγωγή. Κακό αποκλείεται να τους κάνουν, Μόνο καλό!