Κάνε το σπίτι σου… καλοκαιρινό!

Κάνε το σπίτι σου… καλοκαιρινό!

Εννοείται όχι με τη μεταφορική αλλά με την κυριολεκτική έννοια.  Σου προτείνουμε δηλαδή να κάνεις μερικές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου, έτσι ώστε τα πάντα γύρω σου να  «μιλούν» για καλοκαίρι και να σου φτιάχνουν τη διάθεση!

Με λίγη φαντασία και λίγα ή και καθόλου χρήματα, μπορείς να αλλάξεις τόσο την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, ώστε να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο εξοχικό σου, με τη θάλασσα απέναντί σου, με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, και τις ρομαντικές φεγγαράδες.

Εμείς σου δίνουμε μερικές ιδέες ώστε να εμπνευστείς και να σκεφτείς ακόμα περισσότερες.

Άρχισε… εξαφανίζοντας οτιδήποτε υπάρχει γύρω σου που σου θυμίζει χειμώνα, όπως για παράδειγμα κουρτίνες και καλύμματα από βαριά ή σκούρα υφάσματα, χαλάκια και χαλιά, σκουρόχρωμα σεντόνια και πετσέτες, διακοσμητικά από ξύλο ή μέταλλο, βαριά τραπεζομάντηλα, και γενικά όλα αυτά που είναι συνεχώς μπροστά στα μάτια σου στη διάρκεια του χειμώνα.

Ο πιο εύκολος και φτηνός τρόπος για να φέρεις το καλοκαίρι στην κρεβατοκάμαρα και το καθιστικό σου είναι τα ριχτάρια που ως γνωστόν αφθονούν σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ, ή επισκέψου ένα από τα υφασματάδικα στο κέντρο της πόλης που διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε ανάλαφρα υφάσματα και τα δίνουν σε πολύ καλές τιμές. Όσον αφορά το τραπέζι της τραπεζαρίας σου, δεν έχεις παρά να το στολίσεις με ψάθινα ή υφασμάτινα σου-πλα .

Εν συνεχεία…

  • Σκέψου… χρωματικά: Ποια είναι τα κυρίαρχα χρώματα του καλοκαιριού; Το φωτεινό κίτρινο και το ζεστό πορτοκαλί του ήλιου, το μπλε, το γαλάζιο και το τυρκουάζ της θάλασσας. Βάλε λοιπόν σε πρώτο πλάνο, όλα τα αντικείμενα, υφάσματα ή μικρό-έπιπλα σ’ αυτά τα χρώματα.
  • Σκέψου… φυτικά: Γίνεται καλοκαίρι χωρίς τη συντροφιά μιας τουλάχιστον γλάστρας με βασιλικό ή γεράνι; Όχι βέβαια.
  • Σκέψου… παραλιακά: Τι βλέπεις όταν βρίσκεσαι στην παραλία; Την υπέροχη αμμουδιά, τα γυαλιστερά βότσαλα, κοχύλια και αστερίες, βάρκες και φουσκωμένα πανιά ιστιοπλοϊκών, ψαράδες, ψάρια και δίχτυα, παιδικά κουβαδάκια, ψάθινα καπέλα και ξαπλώστρες, πετσέτες με ζωηρά χρώματα και καλοκαιρινά μοτίβα… Δεν έχεις λοιπόν παρά να εμπλουτίσεις τον χώρο σου με σχετικές φωτογραφίες, αφίσες και αντικείμενα. Στη θέση ενός κάδρου, κρέμασε ένα ψάθινο καπέλο, γέμισε ένα καλάθι ή ένα γυάλινο βάζο με βότσαλα και κοχύλια και τοποθέτησέ το σε περίοπτη θέση, κρέμασε στο μπάνιο σου μια από τις πετσέτες που παίρνεις στην παραλία…
  • Σκέψου… ανατρεπτικά: Αν διαθέτεις αποθήκη στην οποία μπορείς να μεταφέρεις κάποια από τα έπιπλά του καθιστικού σου, όπως για παράδειγμα τις πολυθρόνες σου, μπορείς στη θέση τους να βάλεις δύο σεζ λονγκ, ή δυο πτυσσόμενες πολυθρόνες με καραβόπανο. Επίσης μπορείς να φτιάξεις πολυθρόνες ή καναπέ για τη βεράντα ή τον κήπο σου με παλέτες, στις οποίες θα τοποθετήσεις μεγάλα μαξιλάρια. Αν μάλιστα έχεις μεγάλο εξωτερικό χώρο, δεν έχεις παρά να προμηθευτείς και 2-3 ξαπλώστρες.
  • Σκέψου… ταξιδιωτικά: Βγάλε στη φόρα σακ βουαγιάζ και τσάντες παραλίας, μαγιό και βατραχοπέδιλα, και χρησιμοποίησέ τα ως διακοσμητικά αντικείμενα στον χώρο σου, και γιατί όχι, και ως λειτουργικά στη καθημερινότητά σου. Πήγαινε για ψώνια με την τσάντα παραλίας, ή αν σου χαλάσει το καροτσάκι της λαϊκής, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις την μικρή βαλίτσα με τα ροδάκια, με την οποία σ’ αρέσει να ταξιδεύεις. Κι όταν πιάσουν για τα καλά οι ζέστες, φόρεσε το μαγιό σου και κάτσε στον καναπέ, τον κήπο, ή τη βεράντα σου.