7 λόγοι που «ρίχνουν» τη λίμπιντό σου

7 λόγοι που «ρίχνουν» τη λίμπιντό σου

 

Αισθάνεσαι συνεχώς ότι δεν έχεις διάθεση να «παίξεις» με τον σύντροφό σου, παρόλο που τον ποθείς, και «σκαρφίζεσαι» δικαιολογίες για να τον αποφεύγεις. Τι μπορεί να φταίει;

Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθεις ότι δεν έχεις καμία όρεξη να επιδοθείς σε ερωτικά «παιχνίδια» με τον σύντροφό σου, παρόλο που είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου να αλλάξεις διάθεση και να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου. «Τι μπορεί να φταίει;» αναρωτιέσαι, αφού η σχέση σου πηγαίνει μια χαρά και αισθάνεσαι να τον ποθείς όπως στις αρχές.

Πολλά και διάφορα, είναι η απάντηση, και όχι κατ’ ανάγκη με δική σου υπαιτιότητα. Διάβασε μερικούς από τους λόγους που σε «ρίχνουν» προκειμένου να κατανοήσεις πως η ψυχολογία σου επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά και άλλους που σχετίζονται με το ίδιο σου το σώμα.

  1. Φαρμακευτική αγωγή. Δεν είναι μόνο τα αντικαταθλιπτικά σκευάσματα που επιδρούν στη λίμπιντο, αλλά και πολλά άλλα υπεράνω υποψίας που χρησιμοποιούμε σε κοινές παθήσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερώσεις τον γιατρό σου και να τον συμβουλευτείς για την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα σου.
  2. Υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Αν συνηθίζεις να τρως το βράδυ σαν… βασίλισσα, είναι φυσικό να «βαραίνεις» και να μην έχεις διάθεση για σεξ παρά μόνο για ύπνο. Προσπάθησε να τηρείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής για να μπορέσεις να αποδίδεις καλύτερα και στις… συζυγικές σου υποχρεώσεις.
  3. Το κάπνισμα. Πέρα του ότι το τσιγάρο σε σκοτώνει μέρα με τη μέρα, μη νομίζεις ότι τα συστατικά του δεν επιδρούν στη λίμπιντό σου. Το κάπνισμα μειώνει την ερωτική διάθεση τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, γι αυτό σταμάτησέ το αμέσως.
  4. Κατοικίδια ζώα. Ένα ζωάκι μέσα στο σπίτι φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά. Αν όμως του επιτρέπετε να ξαπλώνει μαζί σας στο κρεβάτι, τότε αυτή η ανοχή είναι που σε «ρίχνει» ερωτικά. Προστάτεψε τον προσωπικό χώρο που έχεις με τον σύντροφό σου από κάθε είδους έμβιους οργανισμούς για να έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε ο ένας με τον άλλον.
  5. Εθισμός στην τεχνολογία. Ο υπολογιστής και το κινητό μέσα στην κρεβατοκάμαρα μπορούν να καταστρέψουν τη σεξουαλική σου ζωή. Κι αυτό γιατί, όταν το μυαλό σου αποσπάται από αυτά, δεν μπορεί να επικεντρωθεί στο έτερον ήμισυ ούτε να διεγερθεί σεξουαλικά μαζί του.
  6. Η ώρα της ημέρας. Μερικές γυναίκες και άνδρες «ξυπνούν» ερωτικά το πρωί, καθώς νιώθουν ξεκούραστοι και χαλαροί. Για άλλους όμως, οι βραδινές ώρες είναι πιο διεγερτικές. Αν εσύ και ο σύντροφός σου δεν έχετε το ίδιο χρονοδιάγραμμα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συγχρονιστείτε. Αρκεί να προσπαθήσετε και οι δύο να είστε πιο ευέλικτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εωσότου βρείτε την ιδανική.
  7. Οικονομικές έγνοιες. Μην ανοίγεις σοβαρές συζητήσεις όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με τον σύντροφό σου τα «παιχνίδια». Αντί να γεμίζεις τον εαυτό σου με έγνοιες που δεν λύνονται εκείνη τη στιγμή, μίλησέ του για τις ερωτικές σκέψεις που σου πέρασαν από το μυαλό και τις φαντασιώσεις σου και άσε τα οικονομικά για… αύριο.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.health.com