Κέικ λεμόνι με σιρόπι
Ένα κέικ αλλιώτικο από τα άλλα! Αφράτο, ζουμερό και μοσχοβολιστό.
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
3 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν-πάουντερ
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Βανίλια
Φετούλες λεμονιού πασπαλισμένες με ζάχαρη
Για το σιρόπι,
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Φλούδα λεμονιού
Πώς το φτιάχνουμε:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνετε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε το ξύσμα, το αλεύρι αλληλοδιαδόχως με το γάλα, τη βανίλια και τέλος τη μπαίκιν πάουντερ
- Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το για 1 ώρα.
- Ξεφουρνίστε το κέικ, αναποδογυρίστε το στη σχάρα του φούρνου πάνω στον πάγκο της κουζίνας και αφήστε το να κρυώσει τελείως.
5, Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, μετράτε 5 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει λίγο.
- Ξαναβάζετε το κρύο κέικ στη φόρμα, το τρυπάτε σε διάφορα μέρη με ένα καλαμάκι για σουβλάκια και το περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι.
- Όταν κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το γαρνίρετε με φετούλες λεμονιού, πασπαλισμένες με ζάχαρη.
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε, Σουφλέ λεμόνι
Και επίσης, Μους λεμόνι