Σολομός για 6 άτομα με σάλτσα μουστάρδαs και κρασί.

Σολομός για 6 άτομα με σάλτσα μουστάρδαs και κρασί.

464 θερμίδες η μερίδα

Υλικά που θα χρειαστούμε για 6 άτομα

6 φιλέτα σολομού των 170γραμμ.

1 κουταλάκι του γλυκού λειωμένο σκόρδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

¾ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Γαλλικού τύπου

¼ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο, ή άνηθο

Πώς θα το φτιάξουμε

  • Ανάβουμε το γκριλ στο δυνατό και βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
  • Αναμιγνύουμε σε ένα μπολάκι το σκόρδο, το αλάτι, το ½ πιπέρι, το λάδι και το χυμό λεμονιού.
  • Αλείφουμε τα φιλέτα με το μίγμα και τα ακουμπάμε στη σχάρα του φούρνου, με ένα ταψάκι από κάτω με νερό, για να μη μας λερώνουν όσο ψήνονται, γυρίζοντας τα μόνο μια φορά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο να λειώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε, μέχρι να αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο πιπέρι, την πάπρικα, το γάλα, τη μουστάρδα, το κρασί και 3 κουταλιές της σούπας νερό.
  • Ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια ωραία λεία κρέμα.
  • Σερβίρουμε τα φιλέτα του σολομού στα πιάτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με βασιλικό και δενδρολίβανο, ή άνηθο.