Ρεφλεξολογία και Μητρότητα

Ρεφλεξολογία και Μητρότητα

Σκοπός της Ρεφλεξολογίας κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης και ευαίσθητης στιγμής  της γυναίκας, είναι να υποστηρίξει φυσικά το σώμα ενεργοποιώντας τις αυτοθεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτει, σε ένα φυσικό στάδιο όπως αυτό της σύλληψης της εγκυμοσύνης και της λοχείας.

Η Ρεφλεξολογία βοηθά σε μπλοκαρίσματα της γονιμότητας, υποστηρίζει θετικά το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και προετοιμάζει τον οργανισμό για το τοκετό προσδίδοντας ηρεμία και χαλάρωση .

Πως βοηθά η Ρεφλεξολογία σε κάθε στάδιο.

Υπογονιμότητα.

Αυξάνει την αιματική ροή σε όλα τα αναπαραγωγικά όργανα

Βελτιώνει και πολλές φορές εξισορροπεί τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος.

Μειώνει τα υψηλά επίπεδα του στρες και την παραγωγή κορτιζόλης (ορμόνη του άγχους).

Προσφέρει βαθιά χαλάρωση.

Προάγει τα θετικά συναισθήματα.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ειδικά σε περιπτώσεις αναιτιολόγητης υπογονιμότητας η Ρεφλεξολογία έχει σημαντικά θετικά΄αποτελέσματα.

Σύλληψη

Σε αυτό το στάδιο είτε πρόκειται για φυσική σύλληψη είτε για υποβοηθούμενη γίνεται προετοιμασία  τις πνευματικής ,ψυχικής και σωματικής υπόστασης της γυναίκας για να υποδεχθεί στο σώμα της το νέο έμβρυο και να βιώσει το θαύμα της εγκυμοσύνης.

Το 1ο τρίμηνο της κύησης είναι σημαντικό για την εδραίωση και ανάπτυξη του ΚΝΣ .

Όταν η γυναίκα δέχεται Ρεφλεξολογία , το σώμα ενεργοποιεί το σύστημα αποβολής των τοξινών, ρυθμίζει τις ορμόνες και είναι γεμάτο ενέργεια.

Η Ρεφλεξολογία προετοιμάζει το σώμα της μητέρας έτσι ώστε να είναι ένα γερό ήρεμο και χαρούμενο πρώτο σπίτι για το έμβρυο.

Εγκυμοσύνη 

Η Εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερη και διαφορετική για κάθε γυναίκα. Το σώμα αλλάζει και οι ορμόνες επηρεάζουν πολύ το ψυχισμό. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται πολλές φορές με υπερβολή.

Η Ρεφλεξολογία βοηθά στη φυσική εναρμόνιση αυτών των αλλαγών, έτσι ώστε η έγκυος να καταφέρει να βιώσει αυτό το υπέροχο ταξίδι των 9 μηνών με ηρεμία και μεγαλύτερη ενσυνειδητότητα. Έχει αποδειχθεί  πολύ αποτελεσματική σε συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσιάζονται ανά τρίμηνο.

1ο τρίμηνο : πρωινή ναυτία, κούραση, ζαλάδες, μελαγχολική διάθεση.

2ο τρίμηνο : πόνοι στη μέση, βραδινές κράμπες, προβλήματα στο πεπτικό, έντονη δυσκοιλιότητα.

3ο τρίμηνο : οιδήματα στα γόνατα και στους αστραγάλους, υπερβολικό άγχος για τον τοκετό, πόνοι στη πλάτη και τη μέση, αυπνία.

 Τοκετός

Η Ρεφλεξολογία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προετοιμασία του τοκετού αλλά και στην ομαλή και φυσική διεξαγωγή του.

Με ειδικές πιέσεις στα αντανακλαστικά σημεία της μήτρας, βοηθιέται το σώμα της μητέρας  έτσι ώστε να προωθήσει όλη την ενέργεια και την δυναμική προς τα κάτω με ηρεμία και αρμονία.

Λοχεία

Αμέσως μετά το τοκετό το σώμα βιώνει μια απότομη αλλαγή των ορμονών. Μόλις μέσα σε 48 ώρες, μειώνεται η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα με αποτέλεσμα η μητέρα να βιώνει έντονες συναισθηματικές αλλαγές. Είναι μια περίοδος μεγάλων αλλαγών για τη μητέρα και το νεογέννητο, περίοδος αγωνίας και προσαρμογής που συνοδεύεται από μη επαρκή ύπνο, κούραση και άγχος. Σε πολλές περιπτώσεις γυναικών ελλοχεύει ο κίνδυνος επιλόχειας κατάθλιψης.

Η Ρεφλεξολογία σε αυτό το στάδιο ενεργοποιεί συγκεκριμένα αντανακλαστικά που ισορροπούν τις ορμόνες εξομαλύνουν τη ροή στους γαλακτοφόρους αδένες, αποκαθιστούν ολιστικά την ενέργεια. Όσο πιο τακτικά γίνονται οι συνεδρίες σε αυτό το στάδιο τόσο λιγότερο κινδυνεύει η μητέρα από συναισθηματική αλλά και σωματική κατάπτωση.

Οι πληροφορίες του άρθρου έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξιδεικευμένη βοήθεια ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία υγείας.

Τα στοιχεία που παρέχονται απορρέουν από  έρευνα και προσωπικές απόψεις της αρθρογράφου, δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Η χρήση των πληροφοριών γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του αναγνώστη/τρια.

Κατερίνα  Σταθοπούλου – Ρεφλεξολόγος

Owner at Alopiliving Reflexology & Wellness clinic

Ηούς 79 . Πετράλωνα – 2103463686