Πες μου τι ζώδιο είσαι να σου πω τι εναλλακτική θεραπεία σου ταιριάζει

Πες μου τι ζώδιο είσαι να σου πω τι εναλλακτική θεραπεία σου ταιριάζει

Η μέρα της γέννησής μας στο χώρο της αστρολογίας καθορίζει τα γενικά μας  χαρακτηριστικά   και μας φανερώνει τον ήλιο μας ή όπως είναι ευρέως γνωστό το ζώδιό μας . Ξέρουμε όλοι λίγο πολύ πως  πχ ο Λέων είναι ζώδιο της φωτιάς με ηγετική προσωπικότητα, πως ο Σκορπιός είναι ερωτικός και εκδικητικός,ή πως ο Αιγόκερως είναι φιλόδοξος , αυστηρών αρχών αλλά και με κρυφά πάθη. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες πτυχές της προσωπικότητας της ιδιοσυγκρασίας αλλά και της ψυχοσωματικής υγείας κάθε ζωδίου.

Παρακάτω θα βρείτε ανάλογα με τα ζώδιό σας ποια εναλλακτική θεραπεία σας ταιριάζει και ποιο αιθέριο έλαιο σας χαλαρώνει έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα κάνετε  ένα δώρο στον εαυτό σας να ικανοποιήσετε στο μέγιστο και τη ψυχή και το σώμα!

ΚΡΙΟΣ       

Ευαισθησία στο κεφάλι, προβλήματα με τα μάτια, ημικρανίες, εκρηκτική προσωπικότητα με έντονο στρες.  Αιθέρια έλαια: φλισκούνι και λιβάνι. Θεραπεία: Σουηδική μάλαξη, Κρανιοβελονισμός,.

ΤΑΥΡΟΣ 

Ευαίσθητα σημεία, σαγόνι – λαιμός – αυχένας. Εμφανίζει πιασίματα στον αυχένα, υποθυροειδισμό, ιώσεις στο λαιμό και ψυχοσωματικές ασθένειες. Αισθησιακός και ισχυρογνώμων.Αιθέρια έλαια:πατσουλί , υλάνγκ-υλάνγκ. Θεραπεία : Ινδικό μασάζ κεφαλής, Ρεφλεξολογία προσώπου , Αισθητικός βελονισμός

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ευαίσθητο αναπνευστικό ενοχλήσεις σε ώμους χέρια και πνεύμονες. Κυκλοθυμικοί και νευρώδεις, δημιουργικοί και πανέξυπνοι αναζητούν συνεχή διανοητικά ερεθίσματα. Αιθέρια έλαια: λεβάντα, λεμονόχορτο. Θεραπεία: Αρωματοθεραπεία, χαλαρωτική μάλαξη,Rejuvance.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Αδυναμία στο στήθος, στομάχι,συκώτι, έντονο στρες στο πεπτικό. Σπιτόγατοι με αγάπη για την οικογένεια και ανάγκη μητρικής στοργής. Αιθέρια έλαια:πατσουλί, σανταλόξυλο. Θεραπεία : Λεμφικό μάσάζ, Ρεφλεξολογία, Μάλαξη κοιλιακής μετατόπισης.

ΛΕΩΝ 

Ευαισθησία στο κυκλοφορικό, καρδιά, πλάτη. Ηγετική και φλογερή προσωπικότητα αγαπά τη λάμψη και τη φροντίδα. Αιθέρια έλαια:λιβάνι, νερολί. Θεραπεία : Βελονισμός, Ρεφλεξολογία, Κρυσταλλοθεραπεία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ενοχλήσεις στο πεπτικό, δωδεκαδάκτυλο, κόλον, λεπτό έντερο.Το στρες του δημιουργεί αίσθηση δύσπνοιας. Τακτικοί και καθαροί φροντίζουν την υγεία τους περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο. Αιθέρια έλαια: κυπαρίσσι, κέδρος. Θεραπεία : Φωτοθεραπεία, Σουηδική μάλαξη, Λεμφικό μασάζ.

ΖΥΓΟΣ 

Ευαισθησία στη μέση, νεφρά, ουροδόχο κύστη, προδιάθεση για διαβήτη, αίσθημα πικρίας . Δίκαιοι με αγάπη για την ομορφιά, έμφυτη καλαισθησία και συντροφικότητα.  Αιθέρια έλαια: σανταλόξυλο, παλμαρόζα. Θεραπεία : Αρωματθεραπεία , Ρεζουβάνς , Αισθητικός βελονισμός, Ρεφλεξολογία, Ρέικι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

Κέντρο ελέγχου τα γεννητικά όργανα, παρουσιάζουν ορμονικές διαταραχές και προβλήματα στην ουρήθρα. Είναι ανθεκτικοί σε σωματικές και ψυχολογικές κακουχίες και απείθαρχοι σε κάθε μορφή θεραπείας. Μυστηριώδεις με βαθιά συναισθήματα που σωματικά εκφράζονται και απελευθερώνονται  χαμηλά στη μέση . Αιθέρια έλαια: μαύρο πιπέρι, πατσουλί. Θεραπεία : Gua –Sha, Βελονισμός, Ρέικι, Κρανιοβελονισμός. Ρεφλεξολογία.

ΤΟΞΟΤΗΣ 

Ευαισθησία στα ισχία,γοφούς, μηρούς. Παρατηρούνται μυικές κράμπες,ουρική αρθρίτιδα, ισχιαλγία. Ελεύθεροι και ανεξάρτητοι σε περίπτωση στέρησης της ελευθερίας τους, φθάνουν στα όρια νευρικής κρίσεις. Ο Τοξότης είναι ένα ελεύθερο πουλί, αν το φυλακίσεις αρρωσταίνει. Αιθέρια έλαια: κυπαρίσσι, πατσουλί. Θεραπεία : Ρεφλεξολογία, Ινδικό μασάζ κεφαλής, Ancient thai, Φωτοθεραπεία, Ρέικι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της μακροζωίας στο ζωδιακό κύκλο, ωστόσο όταν πλήττονται από ασθένειες, αυτές αφορούν κυρίως τα οστά το στομάχι και το δέρμα. Παρατηρούνται κατάγματα, αρθρίτιδες προβλήματα με τα δόντια και ρευματισμοί. Ανθεκτικοί και φιλόδοξοι, επίμονοι και μπροστάρηδες. Αιθέρια έλαια: κέδρος μοσχοκάρυδο. Θεραπεία : Σουηδική μάλαξη, Ρεφλεξολογία, Λεμφικό μασάζ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ  

Αδυναμία στο κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα.Παρουσιάζουν  φλεβίτιδα, κράμπες και πρηξίματα στα πόδια. Αλτρουιστές και πρωτοπόροι με ριζοσπαστικές ιδέες και μεγάλα οράματα.Αιθέρια έλαια: πεύκο,λεβάντα. Θεραπεία : Τανάκα, Gua Sha, Βελονισμός, Ρεφλεξολογία, Ρέικι.

ΙΧΘΥΕΣ  

Οι Ιχθύες έχουν αδυναμία στη βάση του σώματος, τα πέλματα. Εκεί καταλήγουν νευρικές απολήξεις που αντιστοιχούν σε όλα τα όργανα. Παρατηρούνται σε πολλούς από αυτούς, κάλοι, κότσια, δερματικές μολύνσεις, κατακράτηση, ανισορροπία στο λεμφικό κυκλοφορικό, κατακράτηση, ασθένειες όπως ουρικό οξύ. Αιθέρια έλαια: δάφνη ,σανταλόξυλο. Θεραπεία: Ρεφλεξολογία, Λεμφικό μασάζ, Ρεζουβάνς, Ρέικι, Σουηδική μάλαξη.

 

– Οι πληροφορίες του άρθρου έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξιδεικευμένη βοήθεια ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία υγείας.

Τα στοιχεία που παρέχονται απορρέουν από  έρευνα και προσωπικές απόψεις της αρθρογράφου, δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Η χρήση των πληροφοριών γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του αναγνώστη/τρια.

Κατερίνα  Σταθοπούλου – Ρεφλεξολόγος

Owner at Alopiliving Reflexology & Wellness clinic

Ηούς 79 . Πετράλωνα – 2103463686