Βασιλόπιτα κέικ!

Βασιλόπιτα κέικ!

Αυτή η συνταγή είναι της Χρύσας Παραδείση, από το βιβλίο της του 1963!!! Πιστέψτε με, η συνταγή αυτή  είναι τόσο πετυχημένη, που δεν θα διανοηθείτε να κάνετε άλλο κέικ για Πρωτοχρονιά, αλλά ακόμα και για ολόκληρο τον χρόνο!

Υλικά που θα χρειαστούμε για μια δόση, εάν έχετε κόσμο κάντε την Χ 2

4 φ.τ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φ.τ. ζάχαρη

6 κ.γ. κοφτά μπαίκιν πάουντερ

1 φ.τ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φ.τ. γάλα

Βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού

3 αυγά

1 κέρμα

Αμύγδαλα λευκά για να τη στολίσουμε με το έτος και γύρω-γύρω για τη διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Φ30 εκατοστών. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα κέρμα (1-2 ευρώ) και το τοποθετούμε όπου θέλουμε, στον πάτο του ταψιού.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπαίκιν-πάουντερ, μέσα στον κάδο του μίξερ.
  3. Προσθέτουμε μέσα στα κοσκινισμένα υλικά, το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  4. Τα χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας να τα χτυπάμε.
  5. Αδειάζουμε τον χυλό στο ταψί και το στριφογυρίζουμε, για να μη ξέρουμε που έχει πάει το κέρμα.
  6. Το στολίζουμε με τα αμύγδαλα και το φουρνίζουμε για 1 ώρα. Κάνουμε το τεστ με το μαχαιράκι μας στο κέντρο της βασιλόπιτας για να βγει καθαρό. Αν όλα πήγαν καλά το ξεφουρνίζουμε. Διαφορετικά το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
  7. Το ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ή το αναποδογυρίζουμε και το ξανα- αναποδογυρίζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα, ή το αφήνουμε έτσι όπως είναι στο ταψί.
  8. Το χιονίζουμε με άφθονη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, ή γλάσο ρουαγιάλ λόγω της επισημότητας της Πρωτοχρονιάς και ευχόμαστε αυτός ο χρόνος Παναγία μου, να μας φέρει τα καλύτερα!!!

Απλό γλάσο ρουαγιάλ από την Αργυρώ, https://www.argiro.gr/recipe/lefko-glaso-royal-icing/