Κουραμπιέδες…να τρελαίνεσαι

Κουραμπιέδες…να τρελαίνεσαι

ΥΛΙΚΑ

1   Φλυτζ.  τσαγιού φρέσκο βούτυρο

1/2   φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1   κροκάδι αυγού

1   κουταλιά της σούπας κονιάκ

3   φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι

1   κουταλ. τσαγιού κοφτό baking powder

125 γρ.   αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Ανθόνερο, λίγο ακόμα αλέυρι και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη. Μόλις γίνει μία ωραία κρέμα, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την baking powder και το ρίχνουμε στο μίγμα του βουτύρου. Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη και προσθέτουμε αν χρειαστεί και λίγο ακόμα αλεύρι.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι τα πλαταίνουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε στου 180ο περίπου 25 λεπτά.

Σε μία πιατέλα έχουμε κοσκινίσει μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Βγάζουμε τους κουραμπιέδες και όπως είναι ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους μεταφέρουμε στην πιατέλα με τη ζάχαρη και από πάνω προσθέτουμε και την υπόλοιπη μέχρι να σκεπαστούν καλά.

Σημ.  Συνήθως κοσκινίζω πρώτα τα δύο φλυτζάνια αλεύρι με την baking powder για να είμαι σίγουρη ότι θα μπεί όλη στο μείγμα και μετά συνεχίζω με το τρίτο φλυτζάνι .

Καλή επιτυχία!!!!!

Χριστίνα Λαμπίρη