Μια λίστα για χαρούμενα και ξεκούραστα Χριστούγεννα!

Μια λίστα για χαρούμενα και ξεκούραστα Χριστούγεννα!

Ναι είναι αλήθεια ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου, είναι όμως και η πιο απαιτητική, όσον αφορά την προετοιμασία της.

Για να τη ζήσουμε λοιπόν όπως ονειρευόμαστε και όπως μας αξίζει, είναι απαραίτητο να προγραμματίσουμε τα πολλά και διάφορα που έχουμε να κάνουμε και να τα μοιράσουμε μέσα στις πρώτες 24 μέρες του Δεκέμβρη. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τρέχουμε την τελευταία στιγμή πανικόβλητοι για κάτι βασικό που ξεχάσαμε, ούτε να σκαρφαλώσουμε κατάκοπες στις γόβες μας για να πάμε στο ρεβεγιόν.

Επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι όσο πιο έγκαιρα και σωστά προγραμματίσουμε τις αγορές μας τόσο περισσότερο χρόνο, κόπο και χρήμα εξοικονομούμε.

Με άλλα λόγια των φρονίμων τα παιδιά πολλές μέρες πριν τα Χριστούγεννα, παίρνουν χαρτί και μολύβι και φτιάχνουν την TO DO LIST,  όπως λένε στο χωριό μου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1-12-2022

Όσο πιο γρήγορα στολίσουμε τόσο πιο γρήγορα θα μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Πολλοί το έχουν ήδη κάνει στολίζοντας από τις αρχές κιόλας του Νοέμβρη, αλλά η 1η του Δεκέμβρη είναι μια καλή μέρα για να κατεβάσουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια απ’ το πατάρι και να βάλουμε τις πρώτες βασικές γιορτινές πινελιές στον χώρο μας.

2-12-2022

Αγοράζουμε συμπληρωματικά στολίδια -αν κάτι λείπει-, αλεξανδρινά και κεριά για να ολοκληρώσουμε τη γιορτινή διακόσμηση. Δεν ξεχνάμε ούτε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι που θα κρεμάσουμε στην εξώπορτά μας ούτε τα λαμπάκια και τον Άη Βασίλη που θα βάλουμε στο μπαλκόνι μας.

3-12-2022

Φτιάχνουμε τη λίστα δώρων. Σε ποιους θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη μας φέτος; Ποιους θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε;

4-12-2022

Μιλάμε με τους αγαπημένους μας συγγενείς και φίλους για να ανταλλάξουμε πληροφορίες σχετικά με τις επιθυμίες μικρών και μεγάλων έτσι ώστε να σχηματίσουμε μια ιδέα για το τι να χαρίσουμε σε ποιόν.

5-12-2022

Αποφασίζουμε πότε και ποιους θα καλέσουμε στο σπίτι μας τις γιορτινές μέρες και μιλάμε μαζί τους. Επίσης αποφασίζουμε ποιες προσκλήσεις θα αποδεχτούμε, οπότε προγραμματίζουμε ανάλογα τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας.

6-12-2-22

Τι γίνεται όμως με όλους εκείνους που αγαπάμε και νοιαζόμαστε αλλά είναι μακριά; Στέλνουμε εγκαίρως τις χριστουγεννιάτικες κάρτες με τις ευχές μας ώστε να τις λάβουν προ και όχι κατόπιν εορτής.

7-12-2022

Οι εξορμήσεις στην αγορά αρχίζουν -ίσως και πολύ τις αργήσαμε. Πρώτα και πάνω απ’ όλα τα δώρα των παιδιών. Εκτός απ’ τα δικά μας υπάρχουν και τα ανίψια, τα βαφτιστήρια, τα παιδιά των φίλων μας, τα φτωχά παιδιά της διπλανής πόρτας, τα παιδιά των ιδρυμάτων. Όλα ανεξαιρέτως έχουν δικαίωμα στη χαρά, όλα έχουν δικαίωμα σε ένα δώρο- έστω μικρής αξίας- όμως τυλιγμένο στο πιο όμορφο περιτύλιγμα.

8-12-2022

Εκτός από τα καταστήματα επισκεπτόμαστε ένα ή περισσότερα από τα πολλά φιλανθρωπικά και φιλοζωϊκά bazaars, όχι μόνο για να στηρίξουμε τις προσπάθειες των οργανωτών αλλά και γιατί εκεί μπορούμε να βρούμε σε πολύ καλές τιμές δώρα για μικρούς και μεγάλους.

9-12-2022

Εκτός από τα παιδιά υπάρχουμε κι εμείς. Θέλουμε να είμαστε όμορφες και λαμπερές τις μέρες των γιορτών. Γι’ αυτό το αργότερο 2 εβδομάδες πριν κάνουμε μια αποτοξινωτική διατροφή που θα βοηθήσει τον οργανισμό και το δέρμα μας να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, ενώ επιπλέον θα μας ελαφρύνουν τουλάχιστον κατά 2-3 κιλά: Πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά, λίγα δημητριακά και ψάρι ή κοτόπουλο.

10-12-2022

Κλείνουμε τα ραντεβού μας για χτένισμα, μανικιούρ, πεντικιούρ και ενισχύουμε την καθημερινή καλλυντική φροντίδα της επιδερμίδας μας με προϊόντα που θα της χαρίσουν περισσότερη λάμψη και σφριγηλότητα: 2 τουλάχιστον φορές την εβδομάδα, πριν πάμε για ύπνο, καθαρίζουμε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν, και βάζουμε μια μάσκα ενυδάτωσης για 20-30 λεπτά. Αφού την αφαιρέσουμε απλώνουμε μια κρέμα νύχτας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μια ειδική μάσκα που μπορεί να μείνει στην επιδερμίδα μας όλη τη νύχτα και να αφαιρεθεί το πρωί.

11-12-2022

Ενημερωνόμαστε για τις διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και παραστάσεις, και κάνουμε κράτηση σε όποιες θέλουμε να πάμε.

12-12-2022

Σχεδιάζουμε το μενού των γιορτών και ψωνίζουμε τα πάντα, εννοείται εκτός από τυριά, κρέατα, και άλλα τρόφιμα που είναι της τελευταίας στιγμής. Κάνουμε τις σχετικές παραγγελίες στο κρεοπωλείο, καθώς και στο ζαχαροπλαστείο σε περίπτωση που δεν θα φτιάξουμε τη βασιλόπιτα με τα χεράκια μας.

13-12-2022

Καιρός να σκεφτούμε τι θα φορέσουμε στις διάφορες γιορταστικές εκδηλώσεις, εμείς και τα παιδιά μας, ώστε να αποφύγουμε τα δράματα. Οι αυτοσχεδιασμοί της τελευταίας στιγμής συνήθως δεν μας ικανοποιούν, μας αγχώνουν και μας οδηγούν σε αγορές  πολυέξοδες και πιθανότατα αποτυχημένες. Ανοίγουμε λοιπόν την ντουλάπα και αρχίζουμε τις δοκιμές μέχρι να πάρουμε την τελική απόφαση. Ό,τι λείπει προγραμματίζουμε να το ψωνίσουμε την επόμενη κιόλας μέρα.

14-12- 2022

Και το γιορτινό τραπέζι τι θα φορέσει; Τι χρειάζεται, εκτός από τα εδέσματα,  ώστε να διαφέρει απ’ όλες τις άλλες μέρες του χρόνου; Σχεδιάζουμε την παραμικρή λεπτομέρεια και ό,τι λείπει σπεύδουμε να το προμηθευτούμε.

15-12-2022

Καιρός να φτιάξουμε μελομακάρονα!

16 -12-2022

Μήπως και κουραμπιέδες και δίπλες; Αν δεν πλημμυρίσει το σπίτι με τις μυρωδιές τους πώς θα νιώσουμε τη διαφορά από όλες τις άλλες μέρες του χρόνου;

17 -12-2022

Μια βόλτα down town επιβάλλεται! Αν δεν στριμωχτούμε με το πλήθος, δεν  χαζέψουμε στις χριστουγεννιάτικα διακοσμημένες βιτρίνες, τους δρόμους και τις ολόφωτες πλατείες, πώς θα νιώσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων; Πώς θα χαρούν τα παιδιά αν δεν επισκεφτούν χριστουγεννιάτικα χωριά και παγοδρόμια;

18-12-2022

Μικροί και μεγάλοι στο σπίτι βάζουμε όλη την τέχνη και τη φαντασία μας και φτιάχνουμε όλοι μαζί τα μπισκότα μας σε σχήματα καρδιάς, αστεριών, χριστουγεννιάτικων δέντρων!

19-12-2022

Τσεκάρουμε τη λίστα μας: Τι έχουμε σβήσει; Τι μένει; Τι πρέπει να συμπληρώσουμε που προέκυψε εκ των υστέρων;  Μήπως κάτι ξεχάστηκε;

20-12-2022

Κάνουμε τα τελευταία ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

21-12-2022

Σκούπισμα, ξεσκόνισμα και ό,τι άλλο απαιτείται για να λάμπει το σπίτι από καθαριότητα τις επόμενες μέρες

22-12-2022

Πρωί- πρωί ξεμπερδεύουμε με το μανάβικο και το κρεοπωλείο και πίσω στο σπίτι κάνουμε τον τελευταίο έλεγχο των δώρων. Βρίσκονται όλα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Σίγουρα δεν ξεχάσαμε κανέναν; Μήπως να προσθέσουμε και ένα-δυο ακόμα για τους… εισβολείς της τελευταίας στιγμής;

23-12-2022

Είτε μείνετε σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων, είτε ανήμερα, ξεκινήστε από σήμερα τις προετοιμασίες και τα μαγειρέματα ώστε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες δουλειές τις επόμενες 2 ημέρες.

24-12-2022

Πριν το ραντεβού μας στο κομμωτήριο βάζουμε τα πάντα στο σπίτι σε τάξη και αν είμαστε οι οικοδέσποινες του ρεβεγιόν στρώνουμε το γιορτινό τραπέζι, πλένουμε όλα τα λαχανικά που θα χρειαστούμε για τις σαλάτες, και προετοιμάζουμε το ταψί που θα μπει στο φούρνο το απόγευμα. Αφήνουμε μόνο το ψήσιμο και τις σαλάτες για το απόγευμα. Αν θα υποδεχτούμε τους καλεσμένους μας ανήμερα των Χριστουγέννων κάνουμε όλα όσα είναι δυνατόν να γίνουν σήμερα ώστε να μην χρειαστεί να ξυπνήσουμε πολύ νωρίς το επόμενο πρωί.

Καλή διασκέδαση, καλή όρεξη και Καλά Χριστούγεννα!