Στολίστε το δέντρο σας με χάρτινα κεράκια!

Στολίστε το δέντρο σας με χάρτινα κεράκια!

Πριν μερικά χρόνια, υπήρχαν λαμπάκια κεράκια για το δέντρο, όπως και φαναράκια, που εγώ τα λάτρευα! Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν. Όταν είδα αυτό το άρθρο ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την ανάμνηση, έστω και από χαρτί!

Υλικά

Χάρτινα χρυσά φορμάκια για Muffins (Τα βρήκα εδώ… https://livingzin.gr/product/%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-gold-%CF%83%CE%B5%CF%84-180-decora/  Εκρού χαρτόνι χειροτεχνίας ανάγλυφο, (Από το βιβλιοπωλείο)

Glitter χρυσό (Από το βιβλιοπωλείο)

Κόλλα σε στικ, ή σε σωληνάριο

Πιστολάκι σιλικόνης

Χρυσά κλιπ χειροτεχνίας (Δεν βρήκα κλιπ, αλλά βρήκα ωραιότατα μανταλάκια από το…

Η χειροτεχνία στο χώρο σου

Επίσης αυτή η εταιρεία έχει χαρτόνια και κόλλες. (Δεν είναι διαφήμιση, απλά έρευνα για εσάς).

Πώς τα φτιάχνουμε

  1. Κόβουμε το χαρτόνι σε κομμάτια διαστάσεων 5cm X50cm, (για το κερί)
  2. Τα τυλίγουμε από την πλευρά των 5 εκ. Τα κολλάμε κατά μήκος με το πιστόλι σιλικόνης και δημιουργούμε κυλίνδρους (σωλήνες).
  3. Μετράμε τη διάμετρο της σωλήνας και κόβουμε κύκλους από το χαρτόνι, για να τα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια στο επάνω μέρος της σωλήνας. Τα καλύπτουμε με κόλλα στικ και τα βουτάμε στο glitter και στη συνέχεια τα κολλάμε με πιστόλι σιλικόνης σαν καπάκι στη σωλήνα.
  4. Κόβουμε φλογίτσες από χαρτόνι τις καλύπτουμε με κόλλα στικ και τις βουτάμε στο glitter. Στη συνέχεια τις κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης πάνω στο καπάκι.
  5. Χρησιμοποιώντας το πιστόλι σιλικόνης, πάνω και γύρω-γύρω από το κερί δημιουργούμε το δήθεν λιώσιμο του κεριού με τις σταγόνες του και το βουτάμε αμέσως στο glitter.
  6. Εάν βρείτε φορμάκια μέσα και έξω χρυσά, έχει καλώς. Διαφορετικά, θα χρησιμοποιήσετε 2 φορμάκια, που το από πάνω θα το αναποδογυρίσετε για να φαίνεται η χρυσή του πλευρά. Θα τα βάλετε το ένα μέσα στο άλλο και θα τα κολλήσετε.
  7. Στη συνέχεια, κολλήστε με πιστόλι σιλικόνης το κερί μέσα στο φορμάκι.
  8. Τέλος, κολλήστε με πιστόλι σιλικόνης το μανταλάκι στο κάτω μέρος από το φορμάκι και στερεώστε το στο δέντρο σας.

Χρόνια πολλά! Σας ευχαριστώ που μοιράστηκα αυτή την ανάμνηση μαζί σας!!!

Πηγή:http://thehousethatlarsbuilt.com/2017/11/paper-candle-christmas-tree-ornament.html/