Πανεύκολη μηλόπιτα με χυλό

Πανεύκολη μηλόπιτα με χυλό

Υλικά
2 αυγά
150ml καλαμποκέλαιο
200ml γάλα
200γρ. γιαούρτι ( 1 κεσεδάκι στραγγιχτό)
250γρ. μαύρη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
260γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Χυμό από μισό λεμόνι
Για πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με ελατήριο.
  2. Καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια, τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μιξεράκι μας τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και το καλαμποκέλειο. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.
  4. Κοσκινίζουμε πάνω στο μίγμα το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν αραιός χυλός.
  5. Προσθέτουμε τα μήλα στο χυλό και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τελείως.
  6. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, Το στρώνουμε και το φουρνίζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  7. Όταν το ξεφουρνίσουμε το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά και το χιονίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και κανέλλα.