Πώς καταφέρνουν κάποιες γυναίκες να είναι πάντα ελκυστικές;

Πώς καταφέρνουν κάποιες γυναίκες να είναι πάντα ελκυστικές;

Ποια από μας δεν θα ήθελε να της αποδίδουν τον χαρακτηρισμό «ελκυστική»; Εννοείται καμία! Όμως τι ακριβώς εννοεί κάποιος όταν χαρακτηρίζει μια γυναίκα «ελκυστική»;

 

Σίγουρα πολλά πράγματα! Αναφέρεται σχεδόν σε όλα όσα συνθέτουν την προσωπικότητά της και κυρίως στην αύρα που εκπέμπει. Η εμφάνιση, ο χαρακτήρας της, η συμπεριφορά της, ο τρόπος που κινείται, ο τρόπος που σκέφτεται και εκφράζεται ακόμα και ο τρόπος που σχετίζεται με τους άλλους, το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί, είναι αυτά που κάνουν μια γυναίκα ελκυστική.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τα ευρήματα πολλών ψυχολογικών και κοινωνικών ερευνών τα βασικά γνωρίσματα μιας ελκυστικής γυναίκας  είναι τα εξής:

Έχει αυτογνωσία και είναι πάντα ο εαυτός της

Ξέρει τα ατού και τις αδυναμίες της. Ξέρει γιατί αρέσει στους άλλους, αλλά και τι τους ενοχλεί. Προπαντός φροντίζει να προβάλλει -εννοείται χωρίς επιτήδευση- τον καλό της εαυτό, και δεν διστάζει, αν χρειαστεί, να παραδεχτεί τις αδυναμίες της.  Ο λόγος εν προκειμένω δεν είναι για ιδιαίτερα ταλέντα ή κατορθώματα. Αλλά για γνωρίσματα που πολλές γυναίκες διαθέτουν αλλά δεν έχουν ποτέ διανοηθεί ότι αποτελούν χαρακτηριστικά που τις κάνουν ελκυστικές, ώστε να τα αναδείξουν.

Είναι καλή ακροάτρια

Έχει πάντα διάθεση να ακούσει κάποιον που της απευθύνει τον λόγο. Είναι καταδεκτική και δεν βγάζει γρήγορα συμπεράσματα για τον συνομιλητή της. Και όταν δίνεις σε κάποιον την προσοχή σου και την ευκαιρία να εκφραστεί, τον κάνεις να σε εμπιστευτεί. Δίνει στον συνομιλητή της την αίσθηση ότι είναι εκεί για εκείνον ψυχή τε και σώματι. Κάτι δηλαδή που όλοι θα θέλαμε να κάνει ο συνομιλητής μας.

Είναι χαρούμενη και χαμογελαστή

Είναι γεγονός ότι οι χαρούμενοι και χαμογελαστοί άνθρωποι σε μια συναναστροφή είναι οι πιο ευχάριστοι, γιατί φέρνουν μαζί τους μια θετική αύρα που ακόμα και χωρίς να κάνουν ή να πουν κάτι ιδιαίτερο, επηρεάζει τη διάθεση των υπολοίπων προς το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια ελκυστική γυναίκα δεν έχει προβλήματα που προσπαθεί να λύσει. Όμως φροντίζει να μην τα κουβαλάει όπου πηγαίνει, και το να χαρίσει το χαμόγελό της στους άλλους και με τον τρόπο της να προκαλέσει το δικό τους, κάνει καλό σε όλους!

Ξέρει πώς να μιλήσει στους άλλους

Εκτός που προσέχει το τι λέει και φροντίζει τα λόγια της να είναι σοφά και τα επιχειρήματά της βάσιμα, ο τρόπος που απευθύνεται στους άλλους δεν είναι αφ’ υψηλού. Στα λόγια και στο ύφος της οι άλλοι διακρίνουν ένα κράμα σοβαρότητας και ταπεινοφροσύνης και νιώθουν ότι έχουν απέναντί τους έναν σκεπτόμενο άνθρωπο που νοιάζεται τους άλλους.  Με άλλα λόγια ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε στους άλλους αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα μας. Που σημαίνει ότι μια γυναίκα με κακό χαρακτήρα, όσο όμορφη ή ταλαντούχα και αν είναι, δεν θα χαρακτηριστεί ποτέ ελκυστική.

Είναι προσιτή

Δεν είναι αλαζόνας, δεν… κοκορεύεται για τα κατορθώματά της, δεν είναι ψωροπερήφανη. Είναι καταδεκτική, αντιμετωπίζει τους άλλους, όποιοι και αν είναι αυτοί, ως ίση προς ίσους και τους εκτιμά γι’ αυτό που είναι. Έτσι τελικά αυτό που εισπράττουν οι άλλοι από εκείνην είναι ότι μπορούν να την πλησιάσουν οποιαδήποτε στιγμή και ακριβώς αυτή η λεπτομέρεια είναι που την κάνει ελκυστική.

Νοιάζεται τους άλλους

Είναι έτοιμη, αν μπορεί, να στηρίξει τον οποιονδήποτε προκειμένου αυτός να εκπληρώσει τα όνειρά του. Δεν σκέφτεται δηλαδή μόνο τον εαυτό της και τι μπορούν οι άλλοι να της προσφέρουν. Αντίθετα είναι γενναιόδωρη με τους άλλους και σε καθημερινή βάση πρόθυμη να τους εξυπηρετήσει και να τους βοηθήσει. Όχι για να την πουν «καλό άνθρωπο», αλλά γιατί η ίδια έχει ανάγκη να προσφέρει.

Ξέρει τι της πηγαίνει

Ξέρει το σώμα της, ξέρει ποιες γραμμές ρούχων κολακεύουν τη σιλουέτα της, ξέρει τι πρέπει να φορέσει ανάλογα με την περίσταση, πώς να συνδυάσει τα στιλ και τα χρώματα, τα ρούχα με τα αξεσουάρ. Προπαντός η εμφάνισή της δεν είναι ποτέ κραυγαλέα ή επιτηδευμένη. Όλα επάνω της μιλούν για  μέτρο και ισορροπία.

 

Με δυο λόγια η ελκυστικότητα μιας γυναίκας – και γενικά ενός ανθρώπου-  δεν σχετίζεται  αποκλειστικά με την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και με τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά της και τον αντίκτυπο που έχει η παρουσία της στη ζωή των άλλων.