Θέλεις να ζήσεις καλύτερα; Ανακάλυψε τι λαχταράει η καρδιά σου!

Θέλεις να ζήσεις καλύτερα; Ανακάλυψε τι λαχταράει η καρδιά σου!

Όταν ξέρεις τι θέλεις δεν χάνεις τον χρόνο σου προσπαθώντας να αποκτήσεις πράγματα που δεν είναι σημαντικά για σένα. Εστιάζεις σε αυτό ή αυτά που θέλεις, και βάζεις όλη σου την ενέργεια για να τα αποκτήσεις, να τα διατηρήσεις και να τα απολαύσεις.

Όμως, για πολλούς και διάφορους λόγους, συχνά αυτά που νομίζουμε ότι θέλουμε δεν είναι αυτά που κατά βάθος λαχταράει η καρδιά μας, δεν είναι αυτά που με βάσει τις αρχές και την ιδιοσυγκρασία μας, θα φέρουν φως, χαρά και γαλήνη στη ψυχή μας, που θα μας γεμίσουν με αισθήματα ικανοποίησης και ευτυχίας.

Πώς λοιπόν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις εκάστοτε επιλογές μας;

Με την αυτογνωσία! Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τόσο πιο εύκολα ανακαλύπτουμε τα θέλω μας, τόσο πιο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για τις επιλογές μας!

Και ο τρόπος για να το επιτύχουμε είναι ένας και απλός: Μας «βομβαρδίζουμε» με ερωτήσεις!

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και αρχίζουμε:

Τι σε νοιάζει πραγματικά; Ρωτάμε τον εαυτό μας. Τι είναι για σένα αδιαπραγμάτευτο; Ποια είναι για σένα η ιδανική μέρα; Γιατί το κάνεις τώρα αυτό; Γιατί θέλεις οπωσδήποτε να αποκτήσεις το πιο καινούργιο και πιο ακριβό smartphone; Γιατί θέλεις να κάνεις διακοπές στην Ταϋλάνδη; Γιατί αγόρασες ακόμα ένα ζευγάρι παπούτσια ενώ έχεις ήδη άλλα 5 ζευγάρια σχεδόν ολοκαίνουρια; Όλα αυτά τα ΘΕΛΕΙΣ ή τα ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ; Όλα αυτά τα θέλεις γιατί τα θέλουν και όλοι οι υπόλοιποι; Μήπως νομίζεις ότι αποκτώντας τα θα ανεβάσεις το κοινωνικό σου status ή θα αναβαθμίσεις την εξωτερική σου εμφάνιση; Θέλεις να αποδείξεις στους άλλους ότι κι εσύ μπορείς; Πιστεύεις ότι αυτά θα κάνουν πραγματικά τη ζωή σου καλύτερη; Κ.λπ.

Πιθανόν να μην μπορείς να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, ή να μην βρεις τη σωστή απάντηση. Πιθανόν επίσης, να επιμείνεις στα «θέλω» σου, ανεξάρτητα από τις απαντήσεις σου.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τουλάχιστον φρόντισε να μην κάνεις ταυτόχρονα όλα όσα νομίζεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι.

Επίλεξε να ασχοληθείς με ένα πράγμα τη φορά. Κι όταν το υλοποιήσεις βάλε στόχο το επόμενο. Θα εκπλαγείς πόσο γρήγορα κι εύκολα μπορείς να καταφέρεις κάτι όταν εστιάσεις αποκλειστικά και μόνο σ’ αυτό.

Όταν κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, εκτός που δεν θα μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα σωστά, θα βρισκόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με πολλές εκκρεμότητες που αφενός θα μας αγχώνουν και αφετέρου θα μας αναγκάζουν να υπερβάλλουμε εαυτόν, κοινώς θα μας εξοντώσουν, εξ ου και η κόπωση, η σύγχυση, το αίσθημα του ανικανοποίητου, η απογοήτευση.