Παγωτό παρφέ με φρέσκιες φράουλες!
Ένα παγωτό που θα σε ξετρελάνει γιατί… Είναι πανεύκολο με τα βασικά υλικά και αν προσθέσεις τις γεύσεις που σου αρέσουν, θα κάνεις το παγωτό των ονείρων σου!
Βασικά υλικά που θα χρειαστούμε
1 κρέμα γάλακτος 330ml 35% λιπαρά από το ψυγείο
2 κρέμες γάλακτος 200ml 35% λιπαρά από το ψυγείο
2 κάψουλες βανίλια
1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
Για τη γεύση και το άρωμα της Φράουλας… Προσθέτουμε,
400 γραμμ. Πολτοποιημένες φρέσκιες φράουλες (χωρίς το κοτσανάκι τους)
200 γραμμ. Φρέσκιες ψιλοκομμένες φράουλες (χωρίς το κοτσανάκι τους)
Πως το φτιάχνουμε
- Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πήξουν.
- Προσθέτουμε χτυπώντας, τις βανίλιες, τον πολτό φράουλας και στη συνέχεια το ζαχαρούχο.
- Όταν γίνει μετά από μερικά λεπτά αφράτη σαντιγί, σαν στραγγιχτό γιαούρτι, βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, τα ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τάπερ,
- Βάζουμε το τάπερ στη κατάψυξη για μερικές ώρες και μετά απολαμβάνουμε το πανεύκολο, συγκλονιστικό μας παγωτό!
Σημ. Αρχικά, μπορούμε να κάνουμε τη βασική συνταγή, για να είναι εύκολη για τα παιδάκια. Εμείς όμως, μπορούμε να προσθέσουμε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, φρούτα, διάφορα λικέρ, κοπανισμένη μαστίχα και λικέρ μαστίχας, κερασάκια γλασέ, θρυμματισμένα Ferreror rocher, nutella, καραμελωμένα φουντούκια και σε οτιδήποτε άλλο, μας οδηγήσει η γεύση μας και η φαντασία μας!!!