Λεμονάτο ρύζι στο φούρνο με κοτόπουλο!

Λεμονάτο ρύζι στο φούρνο με κοτόπουλο!

Το πιο νόστιμο μυρωδάτο και ζουμερό ρύζι που έχετε δοκιμάσει!

Για το κοτόπουλο

Μπουτάκια κοτόπουλου (Τόσα όσα είσαστε)

Αλάτι-πιπέρι-θυμάρι

Για το ρύζι

2 κ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

2 κ.γ. σκόνη λαχανικών

300 γραμμ. Ρύζι

½ ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί

1 λίτρο καυτό νερό

Αλατάκι και πιπέρι

1 με 1 ½ χυμό λεμονιού, ανάλογα πόσο ξινό σας αρέσει

Φρέσκο κλαδάκι δεντρολίβανου, ή θυμαριού, ή λεμονοθύμαρου

Ξύσμα λεμονιού από ½ λεμόνι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  2. Χαράζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι το κόκκαλο με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα πασπαλίζουμε με αλατάκι, πιπέρι και λίγο θυμάρι. Tα ροδοκοκκινίζουμε στο σχαροτήγανο, ή στο BBQ και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρέξ. Τοποθετούμε επίσης σε μια ακρούλα του πυρέξ, το κλωναράκι του φρέσκου αρωματικού μας.
  3. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει διάφανο.
  5. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το σκόρδο, το τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τη σκόνη λαχανικών, ανακατεύουμε και στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι το λάδι να αγκαλιάσει τους κόκκους του ρυζιού και το σβήνουμε με το κρασάκι. Μόλις εξατμιστεί το κρασάκι, ρίχνουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού, ανάλογα με τη γεύση μας.
  7. Αδειάζουμε το τηγάνι πάνω από τα κοτόπουλα, το στρώνουμε και το φουρνίζουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το ζουμάκι και να μείνει αφράτο, μόνο με το λαδάκι του.
  8. Το ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με τριμμένο τυράκι.