Σήμερα θα σου δείξω πώς θα φτιάξεις μόνο με τέσσερα υλικά μια μάσκα για αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του προσώπου. Εφάρμοσέ τη μία φορά την εβδομάδα, γιατί είναι σημαντικό να αποτοξινώνεις την επιδερμίδα σου, που εκτίθεται συνεχώς σε εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες και στην αστική ρύπανση.

Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα ομορφιάς. Θα χρειαστείς μια ώριμη μπανάνα, λίγους σπόρους chia, μερικά γραμμάρια ενεργού άνθρακα και μια υφασμάτινη μάσκα. Την υφασμάτινη μάσκα θα την παραγγείλεις στο Internet ψάχνοντάς την ως «silk compression facial sheet mask», ενώ τον ενεργό άνθρακα σε μορφή σκόνης μπορείς να τον προμηθευτείς από ένα ομοιοπαθητικό φαρμακείο.

Τα καλά της μπανάνας, του ενεργού άνθρακα και των σπόρων chia

Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες B6, C, Α και Ε. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος και το αποτοξινώνει, όπως μας εξηγεί η Εμμανουέλα Φωτεινού. Επιπλέον, η σημαντική περιεκτικότητα της μπανάνας σε αντιοξειδωτικά στοιχεία την κάνει ιδανική βάση για μάσκα ομορφιάς, γιατί καταπολεμάει και απομακρύνει τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες. Αν μας διαβάζεις συστηματικά, θα έχεις μάθει μέχρι τώρα ότι αυτά τα ασταθή μόρια είναι βλαβερά για το δέρμα σου, γιατί του προκαλούν υπερμελάγχρωση, θαμπή όψη και άλλα σημάδια γήρανσης.

Ο ενεργός άνθρακας δεν θέλει και πολλές συστάσεις, καθώς είναι δημοφιλής για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες εδώ και χρόνια. Έχει την εξαιρετική ιδιότητα να μαγνητίζει και να απορροφά τους ρύπους, τις τοξίνες αλλά και τα χημικά συστατικά των προϊόντων ομορφιάς, να καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα και να μικραίνει το μέγεθος των πόρων, αποκαλύπτοντας μια φρέσκια και λαμπερή όψη. Αν στην καθημερινότητά σου χρησιμοποιείς πολλά καλλυντικά προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που περιέχουν χημικά συστατικά, και αν εκτίθεσαι στη ρύπανση, ο ενεργός άνθρακας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος.

Οι σπόροι chia είναι μια υπερτροφή που βοηθά τον οργανισμό να αποτοξινωθεί όχι μόνο μέσω της λήψης από το στόμα, αλλά και με τοπική χρήση. Σε αυτούς τους μικροσκοπικούς πολύτιμους σπόρους βρίσκεις βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ο φώσφορος και η λυσίνη, ένα αμινοξύ που συμμετέχει στη σύνθεση των πρωτεϊνών, ενδυναμώνουν την κυτταρική υγεία του δέρματος. Με την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση, οι βιταμίνες C και A προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν τη φωτογήρανση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία, και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση στη μικροβιακή χλωρίδα του δέρματος. Μόλις οι σπόροι chia ενυδατωθούν με λίγο νερό, παράγουν ένα τζελ που αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα και απομακρύνει τα κυτταρικά απόβλητα.

Περισσότερα https://efdiatrofin.gr/